Netflix onthult top 10 best bekeken films ooit (en Chris Hemsworth viert feest)

Netflix beloofde vorig jaar transparanter te worden. Sindsdien is de streamingdienst meer kijkcijfers gaan delen, al blijft het altijd een beperkt kijkje in de keuken. De nieuwe Top 10-lijst binnen de app zelf is al een hele verbetering.

Daar kunnen abonnees direct zien wat andere Nederlanders het meest streamen, zowel op films- als series-gebied. Maar goed, die cijfers gaan over dat moment, die dag. Daar brengt de publicatie Bloomberg nu achter verandering in.

Top 10 Netflix Original films

De gereputeerde publicatie heeft namelijk een lijst bemachtigd met de best bekeken Netflix films. Ooit. Dan hebben we het voor de duidelijkheid over Originals, films die door Netflix zelf zijn geproduceerd of volledig aangekocht. Een film zoals Spider-Man: Far from Home zou bijvoorbeeld niet voor deze top 10 in aanmerking komen.

  1. Extraction (2020) – 99 miljoen
  2. Bird Box (2018) – 89 miljoen
  3. Spenser Confidential (2020) – miljoen
  4. 6 Underground (2019) – 83 miljoen
  5. Murder Mystery (2019) – 73 miljoen
  6. The Irishman (2019) – 64 miljoen
  7. Triple Frontier (2019) – 63 miljoen
  8. The Wrong Missy (2020) – 59 miljoen
  9. The Platform (2019) – 56 miljoen
  10. The Perfect Date (2019) – 48 miljoen

Extraction is dus door maar liefst 99 miljoen huishoudens gestreamd. Dat houdt in: ze hebben langer dan 2 minuten naar de film in kwestie gekeken. Voorheen lag die drempel hoger, maar sinds januari is Netflix op een nieuwe manier gaan tellen.

Fascinerende lijst

Hoe dan ook is het een fascinerende lijst. Het valt direct op dat de grootste films ook direct de films met grote namen zijn. Adam Sandler, Ryan Reynolds, Sandra Bullock en natuurlijk Chris Hemsworth. Ook op een streamingdienst waar de consument zelf uit een breed aanbod kan kiezen, winnen de grote namen het dus.

Niet zo gek, overigens, gezien de bergen aan marketing die Netflix tegen zijn grootste Originals aangooit. Ook valt op dat de grootste films allemaal actiefilms zijn. In de top 5 is Murder Mystery de enige komedie. Ook valt op dar een groot deel van de nieuwe films recent zijn, ongetwijfeld te danken aan de pandemie die nu heerst. Consumenten hebben thuis nu niet veel beters te doen.

Chris Hemsworth viert feest

Chris Hemsworth viert op Instagram in ieder geval al feest. Op naar Extraction 2! Hier lees je alles over de plannen voor die film.

Bloomberg

Reageer op artikel:
Netflix onthult top 10 best bekeken films ooit (en Chris Hemsworth viert feest)
Sluiten