Noah Korevaar
Noah Korevaar Films & Series 7 feb 2020
Leestijd: 2 minuten

Hallelujah: Netflix tackelt met Autoplay eindelijk grootste punt van irritatie

Waarschijnlijk zijn we het allemaal met elkaar eens dat autoplay de meest irritante Netflix feature is. Wanneer je door het oneindige aanbod van de streamingdienst scrolt, beginnen vrijwel direct trailers en previews automatisch af te spelen als je even stil blijft staan op een titel.

Netflix en de nachtmerrie die autoplay heet

Ideaal als je even wilt checken hoe een film of serie eruit ziet, maar ontzettend irritant als je gewoon even rustig een synopsis wilt lezen of iets anders aan het doen bent. Op zich is het geen probleem dat Netflix je previews voorschotelt, maar fans uiten sinds de introductie van de feature al hun frustratie dat je autoplay niet uit kunt zetten.

Regisseur Rian Johnson, de man achter Knives Out en Star Wars: The Last Jedi, stak er in 2008 met een legendarische tweet de draak mee. Hij grapte destijds dat het navigeren van Netflix zonder autoplay te triggeren zijn favoriete videogame is:

De boodschap van fans is dus duidelijk: kom op Netflix, geef ons op zijn minst die optie! Nou, dat is precies wat de streamingdienst vanaf nu doet, twee jaar na de tweet van Johnson. Netflix kondigde gisteren op Twitter aan dat de feedback “luid en duidelijk” was.

Beide soorten autoplay uitzetten

Netflix laat je vanaf nu beide soorten autoplay uitzetten. Het eerste type autoplay is dat nieuwe afleveringen automatisch klaar worden gezet wanneer je huidige aflevering is afgelopen. Het tweede type autoplay is de hierboven genoemde bron van frustratie. Trailers en previews dus.

Je kunt de instellingen veranderen per profiel. Oftewel, als jij trailers uitzet, dan zullen je ouders die hetzelfde account gebruiken ze nog steeds te zien krijgen. Wel gelden de instellingen voor al de apparaten waarop je Netflix gebruikt.

Zo zet je ze uit of aan

Je kunt autoplay enkel uitzetten door je accounts-instellingen te veranderen in een web browser. Log via Netflix.com in op je account, en klik rechtsboven op ‘Manage Profiles’. Dan wordt het menu geopend waar je bijvoorbeeld ook je icoontje aan kunt passen. Vervolgens kun je aanvinken welke soorten autoplay je wilt gebruiken.

Netflix Autoplay
Screenshot: Manners

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Echte verhalen regelrecht in je mailbox.

Reageer op artikel:
Hallelujah: Netflix tackelt met Autoplay eindelijk grootste punt van irritatie
Sluiten