Noah Korevaar
Noah Korevaar Films & Series 28 jul 2020
Leestijd: 4 minuten

1 augustus op Netflix: deze 9 grote bioscoopfilms wil je niet missen

Na een vrij rustig maandje heeft Netflix op 1 augustus een flinke lading aan grote films voor je klaar staan. We zetten 9 aanraders op een rijtje die je vanaf zaterdag kunt gaan streamen.

Van topfilm American History X tot de bombastische bioscoopactie van Teenage Mutant Ninja Turtles: Netflix trapt augustus af met een flinke lading aan grote bioscoopfilms.

1 augustus op Netflix: American History X

We trappen augustus af met een verplicht nummertje voor eigenlijk iedereen, juist in 2020. American History X staat met een IMDb-score van 8.5 vaak hoog in de lijstjes van de allerbeste films ooit. We volgen Danny Vinyard, een tiener die onder invloed van zijn broer Derek een enthousiast schoolverslag over Hitler’s Mein Kampf schrijft, tot de grote ontsteltenis van zijn leraren. Zijn broer is een skinhead, die uiteindelijk in de gevangenis belandt wegens moord. Waneer hij weer vrijkomt wil hij onder andere zijn eigen broertje een lesje leren…

American Sniper

Tijd voor een flinke dosis Amerikaanse propaganda van Clint Eastwood. Hij regisseert Bradley Cooper in American Sniper. Cooper speelt de rol van Navy SEAL Chris Kyle, de meest effectieve schutter aller tijden. Zijn vijanden noemen hem niet voor niks ‘de duivel’: hij wist tussen 1999 en 2009 als scherpschutter de meeste doelwitten uit te schakelen van het hele Amerikaanse leger. Een indrukwekkende karakterstudie.

Bumblebee

De bombastische Transformers-films van Michael Bay zat? Geef Bumblebee dan eens een kans. Deze familiefilm voor het hele gezin heeft soms namelijk meer weg van Herbie dan van de over-de-top vol met reclame gepropte Bay-films. Het is 1987, en Bumblebee is op de vlucht. Hij verschuilt zich op een autokerkhof in een strandstadje. Daar wordt hij ontdekt door de tiener Charlie, gespeeld door Hailee Steinfield. Ze besluit de Kever te repareren, en komt er al snel achter dat haar bolide allesbehalve normaal is, met alle gevolgen van dien.

Duplicity

De door Julia Roberts gespeelde Claire Stenwick en de door Clive Owen gespeelde Ray Koval zijn bedrijfsspionnen. En niet zomaar in willekeurige bedrijven: ze werken allebei aan Wall Street. Wanneer ze allebei door hun baas worden belazerd, besluiten ze samen te gaan werken. Het doel? Een waardevol product stelen en wraak nemen.

Interstellar

Terwijl we het telkens weer uitgestelde Tenet afwachten, heeft Netflix vanaf zaterdag een andere topper van Christopher Nolan voor je klaar staan. Dan hebben we het over Interstellar, met Matthew McConaughey in de hoofdrol. Het is de toekomst, en regeringen en economieën zijn volledig ingestort. Voedsel is schaars, en de aarde lijkt op te raken. Wanneer een wormgat opengaat in de ruimtetijd, hebben onderzoekers van NASA hoop. Kunnen ze de mensheid redden? Interstellar gaat je zeker niet teleurstellen, wat een film!

The Judge

Bij Robert Downey Jr. denk je meteen aan Iron Man, maar de beste man kan meer dan de iconische miljardair spelen. In The Judge speelt hij een beroemde advocaat genaamd Hank Palmer. Palmer keert terug naar zijn geboortedorp. Daar wordt zijn vader, de rechter van het dorp, verdacht va moord. Palmer gaat op zoek naar de waarheid, te midden van een familie waarvan hij vrijwel compleet vervreemd is geraakt.

The LEGO Movie

The LEGO Movie is dan misschien totale over-de-top kitsch, maar wel heerlijke kitsch. We volgen Emmet, een LEGO-poppetje die de sleutel is tot het redden van de wereld. Samen met onder andere Batman gaat hij op pad, een episch avontuur met een kwaadaardige schurk als eindbestemming. Maar voor de volwassen fans is vooral de vormgeving de factor die The LEGO Movie een must watch maakt. De makers hebben elk detail, van de achtergronden tot de interieurs, uit de nostalgische plastic steentjes opgebouwd waarmee jij en ik (vroeger) hebben gespeeld. Schitterend.

Panic Room

Anno 2020 is Panic Room helaas een ondergewaardeerd pareltje. Zonde, want dit meesterwerk is afkomstig van niemand minder dan David Fincher. De man achter Mindhunter, Se7en, Fight Club en talloze andere topfilms en series. Jodie Foster speelt een gescheiden vrouw die samen met haar dochter in een dodelijk kat-en-muis spel belandt. Ze zitten opgesloten in hun eigen huis, terwijl drie inbrekers opzoek zijn naar een verborgen zak geld. De twee zitten verstopt in een geheime ruimte, maar voor hoe lang zijn ze daar veilig?

Teenage Mutant Ninja Turtles

We sluiten af met heerlijk hersenloos popcorn-vermaak. Maak kennis met de Teenage Mutant Ninja Turtles, die somehow in een live-action jasje zijn gestoken. Shredder en zijn Foot Clan hebben New York City in handen. De Turtles zullen er alles aan moeten doen om een stokje te steken voor de duivelse plannen van de slechteriken. Oké, toegegeven, aan het begin zien de Turtles er vooral zeer creepy uit, maar als je je daar overheen zet, dan heb je een heerlijke actiefilm voor de boeg.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Echte verhalen regelrecht in je mailbox.

Reageer op artikel:
1 augustus op Netflix: deze 9 grote bioscoopfilms wil je niet missen
Sluiten