Atomic Blonde 2: Netflix gaat voor vrouwelijke John Wick

Atomic Blonde is wat ons betreft echt een ondergewaardeerde film. Charlize Theron speelt daarin een meedogenloze MI6-agente. Ze wordt in het Berlijn van vlak voor de val van de muur gedropt, met een vrijwel onmogelijke missie.

Wat volgt is een achtbaanrit waardoor Theron’s personage niet voor niks de vrouwelijke John Wick werd genoemd. Atomic Blonde staat bol van de keiharde vechtscènes met duizelingwekkende doch strakke choreografie.

Atomic Blonde: vrouwelijke John Wick

Sterker nog, zowel John Wick als Atomic Blonde komen uit het creatieve brein van David Leitch. Hij gaf onlangs tijdens een interview zelfs toe dat hij een crossover tussen de twee wel ziet zitten. Een team-up dus. Ook Charlize Theron heeft daar wel oren naar: “Zodra ik gebeld wordt hoeven ze alleen te weten waar ik moet zijn, dan ben ik meteen aan boord. Keanu is een van mijn lievelingscollega’s.”

Allemaal leuk en aardig, maar fans van Atomic Blonde kijken vooral uit naar een eventuele sequel. Verrassing: Netflix heeft bekendgemaakt dat er in inderdaad een vervolg komt, in de vorm van een Netflix Original. Voor de duidelijkheid: het eerste deel was geen Original, en kwam gewoon als reguliere bioscoopfilm uit.

Netflix gaat voor sequel

In een interview met Total Film heeft Charlize Theron aangegeven dat ze na de recente actiefilm The Old Guard graag nog een actiefilm voor Netflix wil maken. Maar in plaats van The Old Guard 2 te ontwikkelen, heeft ze een vervolg voor de spionagethriller Atomic Blonde gepitcht. Met succes: Netflix heeft het groene licht gegeven.

Scott Stuber, Head of Original Films bij Netflix, was zeer enthousiast. “Hij was zeer geïnteresseerd. We hebben het er uitgebreid over gehad en zijn de film nu aan het schrijven. Het personage was op een manier neergezet waardoor kijkers nog steeds niet zoveel over haar weten. Volgens mij zit daar nog veel potentie. De lat ligt vrij hoog, maar we hebben er zin in!”

David Leitch?

Zonder Netflix was er waarschijnlijk nooit een sequel gekomen, gezien de box office van Atomic Blonde nou niet bepaald indrukwekkend was. Maar op basis van de cijfers van The Old Guard en de berg aan data die de streamingdienst tot zijn beschikking heeft ziet Netflix een sequel blijkbaar wél zitten.

De grote vraag is: keert John Wick-held David Leitch terug als regisseur? Hij heeft een volle agenda met films als Undying Love, The Division en Bullet Train. Wat dat betreft is The Old Guard-regisseur Gina Prince-Bythewood wel een logische keuze. Ach, zolang we maar weer keiharde actie te zien krijgen!

Reageer op artikel:
Atomic Blonde 2: Netflix gaat voor vrouwelijke John Wick
Sluiten