Netflix gaat literair meesterwerk laten verfilmen door Andy Serkis

Als filmmaker kun je proberen om een compleet nieuws verhaal te creeëren, maar waarom zou je? In de afgelopen eeuw zijn er ontelbaar veel meesterwerken geschreven die meer dan geschikt zijn voor een verfilming. Tot die conclusie is ook Netflix gekomen en daarom hebben ze de rechten gekocht van Animal Farm. Het legendarische boek van George Orwell.

In Amerika en Engeland is dit boek verplichte kost op je boekenlijst, maar ook in Nederland is het verhaal zeer bekend. Zo zul je de quote “alle dieren zijn gelijk, maar sommigen dieren zijn meer gelijk dan anderen” waarschijnlijk wel eens gehoord hebben. Deze zin uit het bekendste werk van George Orwell is nog steeds relevant en dat is precies wat dit verhaal zo sterk maakt.

Animal Farm komt naar Netflix

Het boek Animal Farm verscheen in 1945 en is volgens de schrijver gebaseerd op de Russische Revolutie van 1917 en het regiem van Stalin wat daarop volgde. Het verhaal speelt zich af op een boerderij waar de dieren de macht grijpen. Dit gebeurt onder leiding van een varken genaamd Napoleon. Hij belooft gelijkheid voor alle dieren op de boerderij, maar grijpt vervolgens zelf de macht.

Het verhaal is tijdloos en daarom nog steeds relevant. Er zijn door de jaren heen verschillende verfilmingen geweest, maar dat waren in de meeste gevallen animatiefilms. Daarom heeft Netflix besloten dat het wel weer een keer tijd is voor een nieuwe poging. De rechten van Animal Farm werden binnengehaald en niet de minste regisseur werd vervolgens aangetrokken voor deze klus.

Andy Serkis: Koning van de motion capture

De man die deze zware, maar eervolle taak op zich mag gaan nemen, is niemand minder dan Andy Serkis. Deze man kennen we natuurlijk vooral van zijn motion capture werk. Zo was hij “te zien” als Snoke in de nieuwe Star Wars films, Ceasar in de Planet of the Apes film serie en vergeet niet zijn bekendste rol: Gollum uit de Lord of the Rings trilogie.

Als iemand weet hoe je een niet menselijk karakter tot leven moet brengen, dan is het Andy Serkis wel. De keuze voor deze man is dan ook meer dan logisch. Hoewel hij vooral bekend is als acteur, heeft hij namelijk ook regie ervaring. Zo verschijnt later dit jaar de film Mowgli waarin Serkis niet alleen Baloo speelt, maar ook de rol van regisseur op zich neemt.

Veelbelovende namen

Op papier klinkt het fantastisch en het gaat nog beter worden, want Matt Reeves is aangewezen als producer. De naam van deze schrijver, regisseur en producer komt je misschien niet heel bekend voor, maar zijn werk zul je ongetwijfeld kennen. Hij regisseerde namelijk onder andere War for the Planet of the Apes, Dawn of the Planet of the Apes en Cloverfield. Daarnaast werkt hij momenteel ook nog samen met Ben Affleck aan de nieuwe Batman film.

Wanneer de verfilming van Animal Farm gaat verschijnen op Netflix is nog niet bekend.

Deadline

Reageer op artikel:
Netflix gaat literair meesterwerk laten verfilmen door Andy Serkis
Sluiten