Netflix-tip: 7 verrassend goede anderstalige actiefilms

Landen als Zuid-Korea en Japan leveren topfilm na topfilm af. Helaas staat er wat actiefilms betreft erg weinig anderstalige films op Netflix.

Zonde, want juist op het gebied van actiefilms kun je de meest brute en originele voorbeelden vinden buiten Amerika en Engeland.

Anderstalige actiefilms op Netflix

Toch hebben we zeven aanraders voor je kunnen vinden. Zeven brute actiefilms die de moeite waard zijn op Netflix. Oftewel, zeven films in een andere taal dan Engels, binnen het genre actie. Maak je geen zorgen: overal zit natuurlijk gewoon ondertiteling bij.

The Night Comes for Us

Als je dacht dat Amerikanen goed zijn in brute actiefilms, dan heb je de Indonesische sterren van The Night Comes for Us nog niet in actie te zien. Regisseur Timo Tjahjanto tovert een flinterdun verhaal op je beeldscherm, puur een excuus om constant strak geregisseerde martial arts gevechten te serveren. Een visueel indrukwekkende achtbaanrit vol bloederig geweld.

Blade of the Immortal

We gaan naar Japan, voor Blade of the Immortal. Manji moet machteloos toekijken hoe zijn jonge zusje wordt vermoord. Hij besluit wraak te nemen. Wanneer een mysterieuze vrouw verschijnt die hem onsterfelijk maakt, heeft hij slechts één doel voor ogen: wraak nemen op alles en iedereen.

Gantz: O

Gantz: O is een Japanse animatiefilm. Regisseur Yashushi Kawamura gebruikt een realistische en werkelijk oogstrelende animatiestijl om een grimmig en volwassen verhaal te vertellen. Ergens in Tokio is een mysterieuze kamer, met daarin een zwarte bol. Soms worden mensen die hadden moeten sterven daarheen gebracht. Ze krijgen wapens en krijgen een missie: alle aliens op aarde vermoorden. Vol bloederige sci-fi actie, op spectaculaire wijze in beeld gebracht met special effects die wereldwijd na de release werden geprezen.

Psychokinesis

In Zuid-Korea weten ze hoe je fantastische actie-thrillers in elkaar moet zetten. Denk aan topfilms als I Saw the Devil, Oldeuboi het recente Parasite. Helaas is het Zuid-Koreaanse aanbod op Netflix vrij matig, zeker wat actiefilms betreft. Psychokinesis is wel de moeite waard.

De meningen zijn online over deze superheldenfilm verdeeld, maar wat ons betreft is het een van de meest verfrissende superheldenfilms van de afgelopen jaren. Psychokinesis gaat over een vader genaamd Suk-Hun, die opeens over bovennatuurlijke krachten beschikt. Verder gaan we niks verklappen, want juist de manier waarop Train to Busan-regisseur Sang-ho Yeon zijn publiek continu verrast is zo sterk.

Time to Hunt

De Zuid-Koreaanse film Time to Hunt vertelt het verhaal van Jun-seok. Hij wordt na drie jaar gevangenisstraf opgehaald door zijn vrienden. Hij een grote droom: met zijn vrienden naar Hawaï. Klein probleem: ze hebben geen geld. De oplossing? Het criminele circuit.

IP Man 3

Tijd voor de meester der moderne vechtfilms uit Hongkong: Donnie Yen. Hij speelt Master Ip, een grootmeester op het gebied van martial arts, die overigens echt heeft bestaan, en Bruce Lee les heeft gegeven. In deze film moet de legende in actie komen om zijn geliefde stad te redden. Een bende gangsters onder leiding van een door Mike Tyson (ja, echt) gespeelde projectontwikkelaar heeft namelijk de touwtjes in handen genomen. Een heerlijke film die je kunt aanzetten zonder de vorige delen te hebben gezien. Oh ja, je bent gewaarschuwd: Tyson kan absoluut niet acteren. Wanneer je de fantastische vechtscènes voorbij ziet komen ben je dat echter snel vergeten.

Steel Rain

Steel Rain is met de huidige spanningen tussen Zuid- en Noord-Korea weer extra actueel. In de nabije toekomst vindt er een staatsgreep plaats in Noord-Korea. De leider besluit te vluchten naar Zuid-Korea. De spanningen lopen hoog op. Kan een allesvernietigend conflict voorkomen worden?

Reageer op artikel:
Netflix-tip: 7 verrassend goede anderstalige actiefilms
Sluiten