Noah Korevaar
Noah Korevaar Films & Series 27 aug 2020

Nog een slachtoffer: Netflix zet punt achter ambitieuze sci-fi serie

Helaas valt het doek voor de science-fiction serie Altered Carbon. Netflix maakt na twee seizoenen en een animatiefilm geen nieuwe afleveringen meer.

Netflix cancelde onlangs twee series waarvoor al een tweede seizoen in productie was. Sterker nog, in het geval van The Society was er al met veel fanfare een tweede seizoen aangekondigd. Door de extra maatregelen en vertraging als gevolg van de huidige pandemie besloot de streamingdienst er alsnog een streep door te zetten. Het kostenplaatje van Originals ziet er nou eenmaal anders uit door het virus.

Altered Carbon gecanceld

Daar komt nu nog een flinke klap bij. De streamingdienst heeft namelijk officieel Altered Carbon gecanceld. De science-fiction serie kwam februari 2018 naar Netflix, en werd dit jaar nog voorzien van een tweede seizoen én een animatiefilm.

De show speelt zich 300 jaar in de toekomst af en is gebaseerd op het gelijknamige boek van sci-fi-auteur Richard K. Morgan, uit 2002. De samenleving is compleet getransformeerd door nieuwe technologie. Voor mensen is het mogelijk om van lichaam te wisselen, waardoor de dood niet meer permanent is.

Wisselen van lichaam

Altered Carbon volgt Takeshi Kovacs, de enige overlevende van een groep intergalactische elite-soldaten die in opstand kwamen tegen de wereldleiders. Nadat zijn mind eeuwenlang gevangen werd genomen, besloot een oneindig rijke zakenman genaamd Laurens Bancroft hem de kans te geven om weer te leven. Takeshi krijgt weer een lichaam, met een grote voorwaarde: hij zal de moord op Bancroft moeten oplossen.

Moord ja, want de dood is dus niet permanent. Zakenmannen als Bancroft kunnen simpelweg van lichaam wisselen. Daardoor werd Kovacs in het eerste seizoen gespeeld door Joel Kinnaman en in het tweede seizoen door Anthony Mackie. Dezelfde persoon, een ander lichaam.

Niet vanwege COVID

De show werd relatief goed ontvangen, maar wist nooit de hitstatus van een Stranger Things of The Witcher te evenaren. Ook in het prijzencircuit bleef een bekroning helaas uit. Volgens publicatie Deadline is de beslissing om de show te cancelen overeigens niet het gevolg van de huidige pandemie:

“De beslissing van Netflix om niet door te gaan met nieuwe seizoenen, werd genomen in april en is niet gerelateerd aan COVID, maar vloeit voort uit het standaard kijkerspubliek versus kosten afwegings-proces van de streamingdienst,” aldus Deadline.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Deadline

Reageer op artikel:
Nog een slachtoffer: Netflix zet punt achter ambitieuze sci-fi serie
Sluiten