Noah Korevaar
Noah Korevaar Films & Series 3 feb 2020
Leestijd: 2 minuten

Netflix onthult nieuwe megadeal Adam Sandler na recordjaar

Bij Adam Sandler denk je waarschijnlijk meteen aan komedies vol flauwe humor. Toch is hij een van de rijkste acteurs van Hollywood, dankzij zijn eigen productiebedrijf en een deal met Netflix.

Netflix en Adam Sandler scoren

2019 was het jaar van Adam Sandler: met Uncut Gems bewees hij dat hij ook ijzersterk acteerwerk neer kan zetten in een ‘serieuze’ film, en zijn Murder Mystery was de best bekeken titel op Netflix.

In 2015 ging The Ridiculous 6 in première op Netflix, de eerste titel in een lange reeks aan komedies en een standup special voor de streamingdienst. Titels die Sandler met zijn eigen productiebedrijf produceerde voor Netflix, Happy Madison Productions.

2 miljard uur

Netflix heeft eind vorige week bekendgemaakt dat abonnees in totaal 2 miljard uur naar die reeks aan films hebben gekeken sinds 2015. Alleen al Murder Mystery werd in de eerste week door 83 miljoen huishoudens gecheckt. Dat smaakt naar meer, met een nieuwe megadeal als resultaat.

“Of je hem nu kent als Sandman, de Water Boy, Billy Madison, Happy Gilmore, Nick Spitz of gewoon Adam, één ding is duidelijk: onze leden kunnen niet genoeg van hem krijgen”, zei Netflix COO Ted Sarandos in een verklaring. “Ze houden van zijn verhalen en zijn humor, zoals we zagen met Murder Mystery. Dus ik ben ontzettend enthousiast om onze samenwerking met Adam en het Happy Madison-team uit te breiden en meer gelach over de hele wereld te bezorgen. ”

De originele deal bestond uit The Ridiculous 6, Sandy Wexler, The Week Of, Murdery Mystery en Sandler’s terugkeer naar standup. Daarnaast kun je dit jaar nog op een nieuwe film rekenen: Hubie Halloween, over een man die Halloween in zijn dorpje probeert te redden.

Nieuwe deal

Je kunt op nog eens vier films rekenen, waaronder een animatiefilm. Netflix heeft namelijk een nieuwe megadeal ter waarde van 275 miljoen dollar aangekondigd, waarmee de samenwerking met Happy Madison Producties en daarmee dus Adam Sandler voor de derde keer wordt verlengd.

Ondertussen kun je Uncut Gems op Netflix checken, de film van de Safdie broers waarmee Sandler vorig jaar vriend en vijand wist te verwijderen. Met een box office van 47 miljoen dollar is het de best presterende film van A24 tot nu toe. Is het te vroeg om 2020 ook al het jaar van Adam Sandler te noemen?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

THR

Reageer op artikel:
Netflix onthult nieuwe megadeal Adam Sandler na recordjaar
Sluiten