Thomas Aalderink
Thomas Aalderink Netflix 18 okt 2019
Leestijd: 2 minuten

Netflix zoekt manieren om het delen van accounts onmogelijk te maken

Het kon Netflix lange tijd weinig schelen dat we massaal onze accounts deelden, maar dat gaat veranderen. Het aantal abonnees groeit niet meer zo snel als voorheen en serieuze concurrentie is in aantocht. Lange tijd was Netflix de onbedreigde nummer één, maar de streaming gigant moet zich nu gaan opmaken voor de strijd tegen Disney en Apple. In die strijd is iedere abonnee er één, dus Netflix werkt aan plannen om account delen tegen te gaan.

De eerste stap is al gezet. Netflix is druk bezig om gebruikersdata in kaart te brengen. Welke apparaten worden gebruikt en op welke momenten wordt er gekeken? Met behulp van deze data kan Netflix inzicht krijgen over hoe abonnees gebruik maken van de dienst en of ze misschien hun account delen. In de toekomst kunnen deze bevindingen gebruikt worden om gebruikers restricties op te leggen en zo het delen van account tegengaan.

Netflix maakt zich op voor de strijd

Hoe ze dat gaat doen, is nog niet bekend. De meest voor de hand liggende methode is het aantal IP adressen dat gebruikt mag worden beperken. Er moet in ieder geval iets gebeuren, want Netflix zelf verwacht dat en lastige periode aanstaande is. Zoals gezegd spelen Apple TV+ en Disney+ daar een belangrijke rol in, maar ook de prijsverhogingen in veel landen spelen een rol in de tegenvallende groei.

Netflix had verwacht in het tweede kwartaal 800.000 nieuwe abonnees te verwelkomen, maar dat werden er slechts 517.000. De groei is er dus nog wel, maar het gaat niet meer zo hard als Netflix gehoopt had. Door het delen van accounts tegen te gaan, kan Netflix meer uit de huidige gebruikers halen. Een deel van hen kijkt namelijk wel, maar heeft geen eigen abonnement.

Disney+ slijpt de messen

Er breek in ieder geval een interessante tijd aan in de streamingwereld. De strijd gaat bijna lasbarsten en uit de cijfers blijkt dat Dinsey+ goed begonnen is. De plannen van Disney zijn hyper ambitieus en de budgetten angstaanjagend hoog. Gaat Netflix van de troon gestoten worden?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

DailyDot

Reageer op artikel:
Netflix zoekt manieren om het delen van accounts onmogelijk te maken
Sluiten