Nieuwe Netflix serie gaat mogelijk offline na aanklacht van 50 miljoen dollar

Netflix is de laatste jaren gigantisch gegroeid. Niet alleen qua abonnees, maar vooral financieel. Het geld klotst inmiddels tegen de plinten en er wordt flink geïnvesteerd in nieuwe films en series. Waar ze dat geld natuurlijk liever niet aan uitgeven is dure rechtszaken of schadevergoedingen. Toch gaat dat mogelijk wel gebeuren, want één van hun nieuwste series is aangeklaagd voor minimaal vijftig miljoen dollar.

Doelwit van de aanklager is Chilling Adventures of Sabrina. Deze op de klassieke Sabrina gebaseerde serie verscheen onlangs op Netflix en werd goed ontvangen. Zo staat hij inmiddels op een 91% rating bij Rotten Tomatoes en is de vernieuwde Sabrina certified Fresh. Toch is er ook een groep mensen die een stuk minder blij is met de nieuwe serie van Netflix.

religieuze groep niet blij met Netflix

Dit zijn de satanisten. Een groep duivel vererende Amerikanen gaan de serie namelijk aanklagen. Ze willen minimaal vijftig miljoen dollar en het liefste zien ze de serie ook van Netflix verdwijnen. De reden waarom ze dat willen is omdat Chilling Adventures of Sabrina de copyright wet zou schenden. Ze vinden dat ze in een kwaad daglicht gezet worden en willen financiële compensatie.

Het gaat om een satanistische tempel die in de serie gebruikt wordt. Deze lijkt namelijk wel heel sterk op een bestaande tempel. Vooral het beeld in de serie van de zogenaamde baphomet lijkt identiek op die in de tempel staat. Toch is dat niet eens de voornaamste reden waarom de statisten boos zijn. Het is vooral de manier waarop hun religie wordt neergezet waar ze niet blij mee zijn.

https://twitter.com/LucienGreaves/status/1057418640243466242?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1057418640243466242&ref_url=https%3A%2F%2Ftwentytwowords.com%2Fchilling-adventures-sabrina-may-removed-netflix%2F
Boven het beeld in de daadwerkelijke tempel, onder de scene uit Sabrina.

Volgens hen wordt in Chilling Adventures of Sabrina de baphomet neergezet als het kwaad. Blijkbaar klopt dat niet en is hij meer een soort rebel tegen de autoriteit van god. Je kunt het opvatten als een nuanceverschil, maar de satanisten zijn er behoorlijk boos over. Volgens hen wordt er misbruik gemaakt van hun religie. Dat mag niet volgens de wet en daarom gaan ze een rechtszaak aanspannen.

Chilling Adventures of Sabrina van Netflix

Of de satanisten ook daadwerkelijk hun zin gaan krijgen is natuurlijk nog maar de vraag. Een bedrijf als Netflix heeft een behoorlijk leger aan advocaten die gespecialiseerd zijn in dit soort zaken. Grote kans dat zij het bedrag in ieder geval omlaag kunnen krijgen en gaan voorkomen dat Chilling Adventures of Sabrina van Netflix gaat verdwijnen.

Business Insider

Reageer op artikel:
Nieuwe Netflix serie gaat mogelijk offline na aanklacht van 50 miljoen dollar
Sluiten