Verrassing: Netflix trapt weekend af met 9 grote films

Amazon Prime Video scoort dit weekend met de nieuwe Borat-film, maar Netflix heeft gelukkig zijn eigen wapenfeit. Een verrassings-salvo aan 9 grote blockbusters die nu op de streamingdienst zijn.

Waaronder een ambitieuze animatiefilm waarmee Netflix Disney wilt verslaan, en een aantal heerlijke oudere films zoals Inglourious Basterds en American Gangster. Tijd voor een filmweekend! We zetten de 9  toegevoegde films voor je op een rijtje.

Lucy

Luc Besson schotelt je met Lucy een heerlijke actiefilm voor. Verwacht geen hoogdravende science-fiction of Oscar-materiaal. Scarlett Johansson speelt een jonge vrouw die gedwongen wordt om drugs te smokkelen. Wanneer ze zelf in aanraking komt met de drugs, krijgt ze opeens bovennatuurlijke krachten. Eindelijk is het tijd voor wraak.

American Gangster

De door Denzel Washington gespeelde drugskoning Frank Lucas kan dankzij het Amerikaanse leger zeer goedkoop drugs Amerika in smokkelen. Zijn imperium komt echter in gevaar wanneer een door Russell Crowe gespeelde politieagent lucht van zijn praktijken krijgt. Topfilm van Ridley Scott!

Notting Hill

Tijd voor een romantische komedie die iedereen al lang heeft gezien: Notting Hill. Julia Roberts, Hugh Grant: het perfecte kijkmateriaal voor een druilerige avond. Wijntje erbij, borrelhapjes. Notting Hill is ongetwijfeld een van de beste romcoms ooit.

Mr. Bean’s Holiday

Over komedies gesproken: Mr. Bean is terug! Hij wint een vakantie naar Frankrijk en besluit op pad te gaan met zijn camcorder en het bekende koffertje. Geen druilerig Londen meer, maar de zonnige kust van Frankrijk. Al snel belandt Bean, uiteraard, in allerlei bizarre situaties. Een heerlijk tussendoortje!

Over the Moon

Netflix is van plan om Disney te verslaan op het vlak van animatiefilms, met een absurd plan waarover je hier meer kunt lezen. Het eerste wapenfeit is Over the Moon, een animatiefilm over een meisje dat van plan is om met een raket naar de maan te reizen. Gemaakt door niemand minder dan Disney-legende Glen Keane.

Wanted

Verstand op nul en genieten maar. Wanted is een spectaculaire verfilming van de gelijknamige strip. Wesley, een depressieve kantoorbediende, besluit huurmoordenaar te worden. Hij blijkt al snel een groot talent te zijn en wordt toegelaten tot een geheime groep huurmoordenaars. Met James McAvoy, Morgan Freeman en Angelina Jolie!

Inglourious Basterds

Quentin Tarantino’s Inglourious Basterds staat voor de zoveelste keer op Netflix. Shosanna Dreyfus is in het door Duitsers bezette Frankrijk getuige van de moord op haar familie door nazi-kolonel Hans Landa. Ze vlucht naar Parijs, waar ze een nieuw leven opbouwt. Ondertussen neemt een groep aan jonge Joodse soldaten wraak op de nazi’s. Schitterend geacteerd, met vooral een glansrol voor Christoph Waltz. Wat een acteur.

Doom

Over hersenloze actiefilms gesproken: Doom staat weer op Netflix. De verfilming van de klassieke game, met Dwayne ‘The Rock’ Johnson in de hoofdrol. Het is 2145. Monsters zijn een marinebasis binnengedrongen na een mislukt experiment. Kunnen de soldaten overleven?

Oblivion

De wereld is verwoest door een nucleaire oorlog. De weinige overlevenden moeten ter hoogte van de wolken een nieuw bestaan opbouwen. Beneden, op de grond, leven aliens die geen last hebben van straling. Soldaat Jack Harper, gespeeld door Tom Cruise, is een van de laatste robotreparateurs die zich daar nog begeeft, voor een laatste missie. Een missie die verstoord wordt wanneer een vreemdeling opduikt.

Reageer op artikel:
Verrassing: Netflix trapt weekend af met 9 grote films
Sluiten