Media 15 feb 2018 Thomas Aalderink

Netflix legt 300 miljoen dollar neer voor beroemde serie-producent

Het succes van Netflix lijkt geen einde te kennen. Het aantal abonnees blijft in rap tempo toenemen en de nettowinst werd in het afgelopen kwartaal verdrievoudigd. Aan financiële middelen heeft de streamingdienst dus geen gebrek. Om de groei door te zetten, is Netflix ook bereid om deze te gebruiken. Niet alleen om te investeren in series, maar ook in nieuwe mensen.

Goede mensen maken goede series. Daarom heeft Netflix driehonderd miljoen dollar neergelegd bij FOX om Ryan Murphy los te weken. De schrijver, regisseur en producer staat hoog aangeschreven in de serie- en filmwereld en gaat nu voor Netflix nieuwe series maken. Twee daarvan zijn al aangekondigd. De eerste is een satirische politieke serie genaamd The Politician. Ratched is de tweede en is een soort prequel van One Flew Over the Cuckoo’s Nest.

Netflix betaalt 300 miljoen

Gezien zijn staat van dienst mogen we veel verwachten van deze nieuwe series. Ryan Murphy is namelijk de maker van series als Nip/Tuck, Glee, American Horror Story en The People v. O. J. Simpson: American Crime Story. Zeker geen slechte staat van dienst, maar dat moet ook wel als de grootste streamingdienst bereid is om driehonderd miljoen dollar voor je neer te leggen en je een vijfjarig contract te geven.

De overstap komt niet als een grote verrassing. Ryan Murphy gaf namelijk eerder al aan dat een vertrek bij Fox niet lang zou duren. Dit had vooral te maken met de overname van Disney. Ryan Murphy past in zijn ogen niet binnen de nieuwe strategie. Hij maakt series die vaak de rand van het toelaatbare opzoeken en dat past inderdaad niet bij Disney.

Apple en Facebook op grote achterstand

Met deze gigantische investering laat Netflix nog maar weer eens zien dat ze marktleider willen blijven. Eerder kocht de streamingdienst ook al Millar World en haalde ze Shonda Rimes weg bij ABC. De eerste is een stripboekuitgever en Rimes is de schrijfster en producer van Scandal en Grey’s Anatomy.

Netflix update week 7: deze top series en films kun je nu bekijken

In totaal investeert Netflix dit fiscale jaar acht miljard dollar in nieuwe producties. Concurrenten Apple en Facebook blijven daar beiden met een schamele één miljard dollar ruim achter. Voorlopig lijkt het er dus op dat niemand in de buurt gaat komen bij de ongekend populaire streamingdienst.

Reageer op artikel:
Netflix legt 300 miljoen dollar neer voor beroemde serie-producent
Sluiten