Netflix dropt nieuwe trailer voor fantasy-serie met 13 Reasons Why-ster

Na maanden aan posters, eerste beelden en een teaser heeft Netflix eindelijk de eerste volledige trailer voor Cursed uitgebracht. Dat is een ambitieuze nieuwe fantasy-serie, gebaseerd op de gelijknamige strip van niemand minder dan Frank Miller.

Oftewel, de man achter de strips die de basis vormden voor Sin City, The Dark Knight en 300. Een grote naam dus, zeker binnen de comics-wereld. Cursed is geïnspireerd door de beroemde Arthur-legende, maar met een twist. In plaats van een dappere ridder kiest het zwaard Excalibur dit keer een koningin.

Netflix duikt in Arthur-legende

Katherine Langford speelt de hoofdrol in Cursed. Dat deed ze eerder ook al met verve in de Netflix Original 13 Reasons Why, en ze zat bijna in Avengers: Endgame. Daarin zou ze een oudere versie van de dochter van Robert Downey Jr. gaan spelen, maar uiteindelijk werd haar scène helaas geschrapt.

Maar goed, terug naar Cursed. Daarin speelt Katherine Langford een tiener genaamd Nimue. Een heldin met een mysterieus geschenk die voorbestemd is om de machtige (en tragische) Vrouwe van het Meer te worden.

Na de dood van haar moeder vindt ze een onverwachte partner in Arthur, een jonge huurling, op zoek naar Merlijn en om een oud zwaard af te leveren. Tijdens haar reis zal Nimue een symbool worden van moed en rebellie tegen de angstaanjagende Rode Paladijnen en hun medeplichtige koning Uther.

Releasedatum en trailer

Lekker mysterieus houdt men het dus, maar fans van Arthur-legendes en fantasy kunnen waarschijnlijk nu al niet wachten. Netflix beschrijft de serie als een coming-of-age verhaal met thema’s die ook zeer actueel zijn voor onze wereld: de natuur die kapot gaat, religieuze terreur, doelloze oorlogen en het vinden van de moed om te leiden in het licht van het onmogelijke.

In de eerste trailer zien we vooral Langford’s Nimue en Devon Terrell’s Arthur in actie. Samen nemen ze het op tegen koning Uther Pendragon en de Rode Paladijnen. Ook kun je rekenen op een aantal legendarische leden van de Ronde Tafel, met Matt Stokoe als Sir Gawain en Gustaf Skarsgård als Merlijn!

Het volledige eerste seizoen van Cursed staat vanaf 17 juli op Netflix. Check ook: Warrior Nun trailer: Nederlandse actrice schittert in ambitieuze Netflix serie

Reageer op artikel:
Netflix dropt nieuwe trailer voor fantasy-serie met 13 Reasons Why-ster
Sluiten