Noah Korevaar
Noah Korevaar Films & Series 2 mrt 2020
Leestijd: 2 minuten

Nu op Netflix: 10 nieuwe films met top IMDb-scores

Dat Netflix elke week een lading aan nieuwe films toevoegt weten we inmiddels wel. Meestal valt het leeuwendeel echter onder het kopje ‘middelmatig’.

Gelukkig is deze week een flinke uitzondering op die regel, want Netflix heeft 10 nieuwe topfilms voor je klaar staan met een IMDb-score waar je U tegen zegt.

Edge of Tomorrow

Edge of Tomorrow is  als je het ons vraagt een van de beste science-fiction films van de afgelopen tien jaar. Tom Cruise speelt Majoor William Cage, een officier die nog nooit het oorlogsfront van dichtbij heeft gezien. Wanneer hij de buitenaardse wezens tegemoet gaat die de aarde aanvallen, sneuvelt hij binnen enkele minuten. Dat is echter niet het einde van de film, want opeens leeft de soldaat weer. De dag begint weer opnieuw. Keer op keer respawned hij, alsof het een videogame is. Wat is er aan de hand?

IMDb: 7.9

Netflix dropt Dirty Harry

Harry Callahan heeft de passende bijnaam Dirty Harry. De ervaren agent zorgt er met zijn gevreesde revolver voor dat criminelen geen kans maken in San Francisco. Ook als het nodig is om buiten de lijntjes van de officiële regels te kleuren. Een scherpschutter die zichzelf Scorpio noemt drijft hem tot het uiterste.

IMDb: 7.7

Princess Mononoke (en meer)

Princess Mononoke, Spirited Away, Nausicaä of the Valley of the Wind en meer: sinds 1 maart staan er nog meer films van de legendarische animatiestudio Studio Ghibli op Netflix. Spirited Away staat vaak in de hoogste regionen in lijstjes met de beste films ooit, en werd door de BBC uitgeroepen tot de beste animatiefilm van de 21e eeuw.

Een magisch avontuur voor jong en oud, oogstrelend mooi in beeld gebracht met achtergronden die je zo in een museum op kan hangen. Een conclusie die je eigenlijk bij elke Studio Ghibli film kunt trekken. Netflix heeft er zo in een klap meer dan vijf meesterwerken bij!

IMDb: 8.4

Spider-Man: Far from Home

Disney heeft sinds eind vorig jaar zijn eigen streamingdienst, Disney+. Toch komen de nieuwste Spider-Man film niet naar die Netflix-killer, maar naar Netflix. De filmrechten voor Spidey liggen namelijk nog steeds bij Sony Pictures. De nieuwste en misschien wel beste Spider-Man film tot nu toe, Far from Home, kun je daar nu streamen. Met een glansrol voor Jake Gyllenhaal.

IMDb: 7.5

De Matrix-trilogie

We wisten al een tijdje dat Netflix een Matrix film aan zijn aanbod toe zou voegen. Dan hebben we het over Matrix: Reloaded. Op 1 maart troffen we echter een verrassing op de streamingdienst aan. Alle drie de Matrix films staan er namelijk op, precies op tijd voor Matrix 4. Heb je al alle films gezien? Dan raden we je aan om het pareltje te checken dat veel fans vaak vergeten…

IMDb: 8.7

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.

Reageer op artikel:
Nu op Netflix: 10 nieuwe films met top IMDb-scores
Sluiten