Nieuw op Netflix: 10 toffe films die je deze week kunt checken

Goed nieuws: de komende week voegt Netflix een opvallend grote lading aan nieuwe films aan zijn aanbod toe.

We zetten tien aanraders voor je op een rijtje.

Nieuwe films op Netflix

Van een flinke portie klassieke horror tot een nieuwe true crime documentaire: deze nieuwe films op Netflix kun je vanaf deze week checken!

Jumanji: The Next Level

Dwayne Johnson, Jack Black, Kevin Hart en Karen Gillan duiken opnieuw in de wereld van Jumanji. Hun doel? Iemand redden, maar wat aanvankelijk een simpele reddingsoperatie was loopt al snel uit de hand. Kunnen ze opnieuw aan het spel ontsnappen? Lekker popcornfilmpje. Niet zo fris en verrassend als het vorige deel, maar nog steeds de moeite waard.

Vanaf dinsdag

American Murder: The Family Next Door

De familie Watts was een doorsnee Amerikaans gezin. Vader, moeder, twee dochtertjes, gelukkig. Althans, zo leek het voor de buitenwereld. Ops een dag vermoordde de vader van het gezin vanuit het niks zijn twee kinderen en vrouw. Netflix zoekt uit hoe dat heeft kunnen gebeuren in deze gloednieuwe true crime documentairefilm.

Vanaf woensdag

Manchester by the Sea

Na het overlijden van zijn broer wordt de door Casey Affleck (broer van) gespeelde Lee Chandler opeens aangesteld als voogd voor zijn neefje. Hij besluit terug te keren naar het dorp waar hij opgroeide, om voor hem te zorgen. Een keuze die er ook voor zorgt dat hij weer oog in oog komt te staan met zijn ex-vrouw en de hechte gemeenschap waar iedereen hem kent. Prachtige dramafilm, die niet voor niks bekroond werd met zowel een Oscar voor het scènario als een Oscar voor het acteerwerk van Affleck. Absoluut de moeite waard!

Vanaf woensdag

The Great Wall

Toch meer trek in hersenloze actie in plaats van een wat zwaarder stukje drama? Dan kun je deze week ook op Netflix bij The Great Wall terecht. Matt Damon speelt William, een Europese huursoldaat die samen met zijn collega gevangen wordt genomen door het Chinese leger. Daar raken ze verwikkeld in een epische oorlog tegen monsters die heel China bedreigen. Opeens wordt zo duidelijk waarvoor de Chinese Muur eigenlijk gebouwd is…

Vanaf woensdag

The Boys in the Band

We pakken meteen door met nog een Netflix Original. The Boys in the Band komt uit de koker van Ryan Murphy, de bedenker van Glee en American Horror Story. Na The Politician en Hollywood komt ie voor Netflix met deze film over een groep homoseksuele vrienden. Tijdens een verjaardag ontdekken ze opeens dat een aantal van hen grote geheimen hebben, met alle gevolgen voor de vriendschappen van dien. Met onder andere Jim Parsons, Zachary Quinto en Matt Bomer!

Vanaf woensdag

The Man from U.N.C.L.E.

Henry Cavill heeft zich kandidaat gesteld voor de rol van James Bond, een rol die hij overigens al eerder bijna van Daniel Craig wist af te snoepen. The Man from U.N.C.L.E. is het bewijs dat de The Witcher-acteur meer dan geschikt is. Hij speelt een CIA-agent die samen met zijn collega’s in de jaren zestig de opdracht krijgt om een criminele organisatie uit te schakelen die kernwapens bouwt. Ondergewaardeerde film!

Vanaf donderdag

Annabelle

Halloween nadert rap, en dat heb je geweten ook. Netflix heeft namelijk een barrage aan horror-films op de planning staan, waaronder natuurlijk een lading klassiekers. We trappen af met Annabelle uit 2014. John Form heeft een prachtig cadeau gevonden voor zijn zwangere vrouw: een vintage pop in een bruidsjurk. Een pop die al snel meer blijkt te verbergen dan ze allebei hadden verwacht.

Vanaf donderdag

The Exorcist

Ja, maak je geen zorgen, Netflix komt ook met een aantal fijne horror-klassiekers. Dan mag The Exorcist natuurlijk niet ontbreken. Archeoloog en tevens priester Merrin ontdekt tijdens opgravingen een duivelsbeeldje. Op precies datzelfde moment schrikt actrice Chris opeens op door geluiden in de kamer van haar dochtertje. Het meisje heeft haar lichaam niet meer onder controle door heftige spasmes, en dat blijkt pas het begin… Verder gaan we vooral niks spoilen, want deze film staat anno 2020 nog steeds als een huis en moet je vooral blanco ervaren. Allesbehalve gedateerd!

Vanaf donderdag

The Shining

Ook The Shining komt weer terug naar Netflix. Jack Nicholson speelt een schrijver met een writer’s block. Hij gaat aan de slag als huismeester in een afgelegen hotel. De schrijver ziet het als de ideale kans om inspiratie op te doen. Waarschuwingen dat het hotel bewoond wordt door kwade krachten en dat zijn voorganger helemaal is doorgedraaid slaat hij uit de wind…

Vanaf donderdag

Terminator Genisys

We sluiten af met Terminator Genisys. Het is 2029 en de oorlog tussen menselijke rebellen en het kwaadaardige Skynet woedt nog steeds voort. Wanneer de opstandelingen een plan bedenken om terug naar 1984 te reizen en de toekomst voor altijd te veranderen, begint een duizelingwekkend avontuur dat volgens sommigen het dieptepunt van de franchise is, terwijl anderen juist enorm genoten hebben van een Arnold Schwarzenegger die meer op dreef lijkt te zijn dan ooit. Gelukkig is het Netflix, en kun je snel afhaken als je bij die eerste groep hoort.

Vanaf donderdag

Reageer op artikel:
Nieuw op Netflix: 10 toffe films die je deze week kunt checken
Sluiten