Nieuw op Netflix: 10 grote films die je sinds november kunt streamen

November is begonnen! Netflix heeft een waslijst aan nieuwe films en series voor je op de planning staan. Onlangs zetten we al een overzicht met 66 nieuwe titels voor je klaar. Daar is nu echter nog meer bijgekomen. 1 november heeft de streamingdienst namelijk al direct afgetrapt met een verse lading topfilms.

We tippen tien films die je sinds zondag kunt checken en die waarschijnlijk de moeite waard zijn.

Bone Tomahawk

Netflix heeft een opvallende western gescoord die de afgelopen jaren helaas onder de radar is gebleven: Bone Tomahawk. Een groepje kannibalen besluit het vredige dorpje Bright Hope te overvallen. Ze kidnappen een aantal bewoners, waarop de lokale rancher besluit om ze achterna te gaan. Vier mannen doen er alles aan om de gijzelaars te redden. Een vermakelijke combi van horror en western-clichés, met Kurt Russel en Patrick Wilson in de hoofdrol. Goed voor een verdienstelijke 7.1 op IMDb.

Chappie

Het is Neill Blomkamp-maand op Netflix. Naast de science-fiction-topper District 9 kun je nu namelijk ook Chappie streamen. In de nabije toekomst gebruikt de hardhandige politiemacht robots om misdaad te bestrijden. De mensen vechten echter terug, en weten een van die robots opnieuw te programmeren. Het resultaat is Chappie, een robot met gevoelens die zelf na kan denken. De politiestaat ziet de robot al snel als een grote bedreiging en zetten alles op alles om Chappie uit te schakelen.

Tokarev / Rage

Tja, Nicolas Cage speelde het afgelopen decennium vooral in films die je gerust zeer matig kunt noemen. Cult? Misschien, maar meestal komt het neer op D-films. Maar toch, soms zitten er films tussen die weliswaar geen Oscars verdienen maar zeker een vermakelijke avond kunnen opleveren. Zoals Tokarev. Paul Maguire en zijn vrienden weten een Russische gangster in de val te lokken en een enorme som geld te stelen. Wat een simpele klus had moeten zijn ontketent echter een oorlog tussen hun Ierse familie en de Russische maffia. Jaren later heeft Paul zijn criminele verleden allang achter zich gelaten, als opeens alsnog zijn dochter wordt ontvoerd.

The Lucky One

Voor je vriendin (of voor je eigen guilty pleasure) staat nu ook The Lucky One op Netflix. Een romantische dramafilm van dezelfde auteur als The Notebook. Als het goed is zegt dat al genoeg als je fan bent van het genre. Zo niet, dan kun je gezien de matige IMDb-score (6.5) deze film maar beter links laten liggen.

District 9

Ook District 9 staat nu op Netflix, een van de beste science-fiction-films van de afgelopen twintig jaar. Peter Jackson en Neill Blomkap schetsen een alternatieve geschiedenis van onze aarde, waarin in 1982 buitenaards leven onze planeet heeft gevonden. De aliens worden door de mensheid als tweederangsburgers behandeld en ondergebracht in getto’s. Wanneer een overheidsfunctionaris hun biotechnologie ontdekt slaat alles echter om. Een dikke 7.9 op IMDb!

My Sister’s Keeper

Kate is een stuk ouder dan haar zusje, maar door haar leukemie toch zeer afhankelijk van het meisje. Anna is namelijk een donorbaby, puur geboren om later lichaamsdelen af te kunnen staan als Kate die nodig heeft. Anna heeft daar echter geen trek in, en besluit een advocaat te regelen. Ondertussen geeft hun moeder (Cameron Diaz) haar carrière op om full-time voor haar zieke dochter te zorgen, waardoor hun broer verwaarloosd wordt. Volg je het nog?

The SpongeBob SquarePants Movie

Na zo’n heftig verhaal heb je waarschijnlijk wel trek in wat luchtiger vermaak. Maak je geen zorgen, want The SpongeBob SquarePants Movie staat nu op Netflix. Het gaat niet om de nieuwere films met 3D-animatie, maar de 2D-SpongeBob zoals je hem gewend bent. Perfect voor een loos avondje of een melige bui.

The Devil’s Own

Harrison Ford speelt tegenover Brad Pitt in The Devil’s Own. IRA-terrorist Frankie McGuire ontsnapt naar New York. Daar gaat hij onder een andere naam wonen in het huis van een Ierse agent, genaamd Tom O’Meara. Hij weet niks van de geheime identiteit van de terrorist af. Wanneer daar langzaam verandering inkomt ontstaan er al snel problemen.

Enough

De door Jennifer Lopez gespeelde Slim ontdekt dat haar man niet degene is die hij leek te zijn. Hij mishandelt haar. Slim probeert samen met haar dochter te ontsnappen, maar haar echtgenoot blijft de twee vrouwen achtervolgen. Ze ziet maar een uitweg: in pure wanhoop de confrontatie met hem aangaan.

Little Women

Het door Greta Gerwig geregisseerde Little Women was een van de betere films van 2019. Zeg gerust: een van de beste. Het verhaal volgt vier zussen die opgroeien in Noord-Amerika, tijdens de nasleep van de Burgeroorlog. De vriendschap die Jo met hun buurjongen ontwikkelt zorgt voor een hoop verwarring.

Reageer op artikel:
Nieuw op Netflix: 10 grote films die je sinds november kunt streamen
Sluiten