Jan
Jan Netflix 22 mrt 2019

Ouders Maddie McCann niet blij met Netflix docu-serie over hun dochter, en dit is waarom

Dat Netflix geweldige films, series en documentaires in het assortiment heeft zul je ongetwijfeld weten. Niet zelden vind je ook controversiële producties, vaak gebaseerd op waar gebeurde verhalen. In veel gevallen kunnen de makers dan ook rekenen op volledige medewerking van de direct betrokkenen. In het geval van de docu-serie over de vermissing van Madeleine McCann is dat niet het geval. De betrokken ouders willen er niks van weten. Ze vrezen dat zoiets mogelijk het onderzoek naar de vermissing zou kunnen belemmeren.

De vermissing van Madeleine McCann

Even terug in de tijd. Het is 3 mei 2007 toen de destijds 3-jarige Madeleine (Maddie) McCann plotseling verdween uit de slaapkamer van het vakantieappartement van haar ouders in Praia da Luz (Portugal). De ouders waren die avond uit gaan eten met vrienden en troffen bij terugkomst een lege slaapkamer aan, de nachtmerrie van elke ouder was begonnen.

De Netflix documentaire The Disappearance of Madeleine McCann onderzoekt de beruchte verdwijning. Hoe kan zo’n klein meisje plotseling verdwenen zijn? In de documentaire komen veel mensen aan het woord die betrokken waren bij de eerste minuten van het onderzoek. Naast de standaard onderzoekers zoals agenten en rechercheurs komen ook journalisten aan de beurt die destijds hebben bericht over de verdwijning en zien we dorpsgenoten van de ouders, Kate en Gerry McCann.

Ouders wensen niet mee te werken

De producenten van de Netflix-docu hebben verschillende pogingen gedaan om ook de ouders van Maddie bij de productie te betrekken. In een verklaring lieten ze weten kennis te hebben genomen van de Netflix documentaire, maar van enige samenwerking of deelname kan geen sprake zijn volgens de ouders.

“Wij zien niet in hoe die reeks de zoektocht naar Madeleine zal helpen en aangezien er nog steeds een politieonderzoek gaande is, kan het dat misschien wel belemmeren”, aldus de ouders. “Onze standpunten en inzichten zullen dus niet tot uiting komen. Verder doen we ook geen uitspraken of geven we geen interviews meer over de reeks.”

The Disappearance of Madeleine McCann | Official Trailer [HD] | Netflix

A detailed look at the disappearance of 3-year-old Madeleine McCann, who vanished while on holiday with her family. The Disappearance of Madeleine McCann. Only on Netflix March 15th. Watch The Disappearance of Madeleine McCann on Netflix: SUBSCRIBE: http://bit.ly/29qBUt7 About Netflix: Netflix is the world’s leading internet entertainment service with 130 million memberships in over 190 countries enjoying TV series, documentaries and feature films across a wide variety of genres and languages.

Uiteraard is dat jammer, maar de producenten zijn er van overtuigd dat de documentaire mogelijk een belangrijke hulp kan zijn bij het verdere verloop van het onderzoek naar de vermissing. “We hebben nieuwe, interessante interviews met mensen die dicht bij het onderzoek staan.”

Kosten van de documentaire: 23 miljoen euro

Ook de vrienden van Kate en Gerry McCann zullen geen medewerking verlenen aan de documentaire. De ouders van Madeleine McCann hebben altijd gesteld de zoektocht naar hun dochter nooit op te zullen geven. Daarnaast hebben ze altijd ontkend betrokken te zijn geweest bij de verdwijning van hun kind.

Wereldwijd succes volgens Netflix

Ondanks de weigering van de ouders en de vrienden om mee te werken aan de documentaire, verwacht Netflix dat de documentaire een succes zal zijn. The Disappearance of Madeleine McCann heeft volgens berichten ruim 23 miljoen euro gekost en is sinds deze week te zien op Netflix. Benieuwd wat er deze week nog meer nieuw is op de streamingdienst? Bekijk dan hier onze update.

HLN

Reageer op artikel:
Ouders Maddie McCann niet blij met Netflix docu-serie over hun dochter, en dit is waarom
Sluiten