Deze Nederlandse (sterren)restaurants zijn sjiek én betaalbaar

Wie wil er nu niet uiteten in een sterrenrestaurant? Een tafel reserveren doe je wellicht niet zo snel vanwege het (hoge) prijskaartje. Bij deze restaurants dineer je op hoog niveau, maar blijft het betaalbaar.

Nog een andere reden dat men de reservering niet maakt: de angst voor gedragscodes. No worries. Hier kunnen we je bij helpen.

HanTing Cuisine (Den Haag)

Het met een ster bekroonde HanTing laat de Oosterse met de Franse keuken versmelten. Chef Han creëert zijn eigen, unieke stijl door niet enkel ingrediënten uit beide werelden te gebruiken, maar ook door de traditionele bereidingswijzen en technieken te combineren. Prijs van een 3-gangenmenu: 37,50 euro.

Niven (Rijswijk)

Chef Niven Kunz is (pas) 35 jaar oud en heeft al elf jaar een een Michelinster. Koken volgens het 80/20 principe is zijn stijl; groenten spelen de hoofdrol in zijn gerechten. Zijn menu wordt bepaald door het seizoen en het marktaanbod. Prijs van een 3-gangenmenu: 50 euro. 

De Compagnon (Amsterdam)

Een restaurant dat tegen het randje van een ster zit. Het is en blijft een van de oudste en meest bijzondere restaurants van Amsterdam. De Bourgondische inslag van Bert en Sara van Buschbach heeft een onmiskenbare stempel gedrukt op de binnenstad. De keuken is Frans modern, waarbij de truffel hoog in het vaandel staat bij de chef. En hoe goed het eten ook is, de wijnen zijn hier wellicht nog beter. Prijs van een 4-gangenmenu: 49,75 euro. 

’t Amsterdammertje (Loenen aan de Vecht)

Chef-kok en eigenaar André Gerrits en zijn team nemen je mee in de werelden van gastronomie, design, cultuur en vakmanschap. Passie en een snufje gekheid zijn de ingrediënten voor het succes van ’t Amsterdammertje. En bovendien de reden dat dit restaurant in 2010 bekroond is met een eerste Michelinster. Prijs 3-gangenmenu: 39,50 euro.

Reageer op artikel:
Deze Nederlandse (sterren)restaurants zijn sjiek én betaalbaar
Sluiten