Thomas Aalderink
Thomas Aalderink Netflix 16 dec 2019
Leestijd: 2 minuten

Netflix dropt duistere trailer van eerste Nederlandse Original serie Ares

Dankzij de EU kunnen we steeds vaker genieten van Nederlandse series op Netflix. Nu zijn dat vooral producties waar de rechten van gekocht worden, maar daar kom 17 januari verandering in. Dan verschijnt Ares. De eerste volledig in Nederland geproduceerde Netflix-serie. Onlangs verscheen de eerste trailer, en die is behoorlijk duister.

Ares is een thrillerserie, maar zou ook onder het genre psychologische horror passen. In de Netflix Original van eigen bodem volgen we Rosa en Jacob. Twee Amsterdamse studenten die worden uitgenodigd om zich aan te sluiten bij een studentengenootschap. Dat is alles behalve bijzonder zou je zeggen, maar dit is geen doorsnee studentenvereniging.

Duister genootschap

Ares is namelijk een geheim genootschap voor mensen met potentie en de sleutel naar een wereld van rijkdom en macht. Je moet er alleen niet naar toe gaan voor de gezelligheid. Zoals in de door Netflix onthulde trailer te zien is, gaat het er nogal duister aan toe. Ares is alleen voor mensen die bereid zijn om de allerhoogste prijs te betalen voor succes.

Cast en regie

De regie van Ares is in handen van Giancarlo Sanchez en Michiel ten Horn. Eerstgenoemde won met HORIZON in 2016 een Gouden Kalf voor Beste TV-Drama. Ook regisseerde hij afleveringen van de serie Van God Los en Mocro Maffia. Ten Horn deed de regie van Aanmodderfakker. Een film die goed was voor vijf Gouden kalveren. Het script is geschreven door de scenaristen van Winchester McFly die onder andere Bankier van het Verzet en Smeris op hun CV hebben staan.

In de cast van Ares zien we een aantal minder bekende, maar daarom niet minder getalenteerde namen voorbij komen. Jade Olieberg en Tobias Kersloot spelen Rosa en Jacob. Daarnaast zijn er rollen voor Minne Koole, Lisa Smit, Rifka Lodeizen, Robin Boissevain, Frieda Barnhard, Hans Kesting, Roos Dickman, Jip van den Dool, Steef de Bot, Dennis Rudge, Janni Goslinga, Jennifer Welts en Florence Vos Weeda.

Ares op Netflix

Het eerste seizoen van Ares bestaat uit acht afleveringen en staat vanaf 17 januari 2020 in zijn geheel op Netflix.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Echte verhalen regelrecht in je mailbox.

Reageer op artikel:
Netflix dropt duistere trailer van eerste Nederlandse Original serie Ares
Sluiten