Opnames eerste Nederlandse Netflix Original serie begonnen, dit weten we al

Op Netflix is al steeds meer content van eigen bodem te vinden, maar een volledig Hollandse Netflix Original bleef nog uit. Tot nu, want de opnames van Ares zijn gestart in Amsterdam. Dat betekent dat na Duitsland, Spanje, Frankrijk, Israël en vele andere landen ook Nederland nu een eigen Original serie gaat krijgen. Wij vertellen je alvast wat je kunt gaan verwachten van deze psychologische horror serie.

Ares draait om Rosa en Jacob. Zij zijn beste vrienden en worden samen uitgenodigd door een geheim studentengenootschap gevestigd in het hart van Amsterdam. Een genootschap vol rijkdom en macht waar de absolute elite samenkomt. Rosa en Jacob laten zich hierdoor verleiden, maar ontdekken dat er meer aan de hand is. Deze plek is gebouwd op demonische geheimen uit het Nederlandse verleden en al snel blijkt dat er een verschrikkelijke prijs betaald moet worden voor al die rijkdom.

Eerste Netflix Original uit Nederland

De hoofdrollen zijn voor Jade Olieberg (Rosa) en Tobias Kersloot (Jacob). Twee jonge talenten uit het Nederlandse acteursgilde, maar onervaren zijn ze zeker niet. Zo speelde Jade in de populaire boekverfilming Hoe overleef ik mezelf, maar ook in meer volwassen producties zoals Penoza, Celblok H en Van God Los. Ook de 22-jarige Tobias heeft best al wat ervaring en won zelfs de FIPA-prijs voor Beste Mannelijke Acteur.

Ook achter de schermen zien we bekende namen uit de Nederlandse serie en filmwereld. Ares wordt namelijk gemaakt door productiebedrijf Pumpkin en geproduceerd door Pieter Kuijpers die ook verantwoordelijk was voor Van God Los, Feuten en TBS. Het script is afkomstig van Winchester McFly die eerder ook al werkten aan Bankier van het Verzet en Smeris.

Talentvol regieduo aan het roer

De regie is in handen van Giancarlo Sanchez. Hij brak door met zijn afstudeerproject Gameboy en won in 2016 een Gouden Kalf voor Beste Televisiedrama met de film Horizon. Ook regisseerde Sanchez de misdaadserie Mocro Maffia. Tijdens de opnames van Ares wordt hij bijgestaan door Michiel ten Horn. Deze 36-jarige regisseur won met Aanmodderfakker vele prijzen en werd door Variety uitgeroepen tot ‘European Directors to Watch.’

Wanneer de eerste Nederlandse Netflix Original Ares op de streamingdienst gaat verschijnen, is nog niet bekend gemaakt. Benieuwd wat er deze week nieuw is verschenen op Netflix? Klik dan hier.

Reageer op artikel:
Opnames eerste Nederlandse Netflix Original serie begonnen, dit weten we al
Sluiten