Mooi nieuws: een Nederlands-Schotse whisky is gelanceerd

Nederlanders zijn bierbrouwers. Dit zijn we al eeuwenlang en dit is hoe de buitenwereld ons het beste kent. Als ik je nou eens zou vertellen dat Nederland ook stappen aan het zetten is in het maken van whisky, zou jij ons dan geloven?

Dit nieuwe Nederlandse topproduct wordt samen met het Schotse Fusion Whisky gemaakt, De Nederlandse Zuidam Distillers heeft zijn krachten gebundeld met de Schot en brouwden samen de Winter Queen. Een krachtige blended malt van 52.7 procent. Naar verluidt kent de whisky een lichte chocolade en kokos geur en een volle warme smaak. Perfect voor de winter.

De whisky is geproduceerd als eerbetoon aan Elizabeth Stuart, dochter van King James de vierde van Schotland. Zij vluchtten samen met koningin Anne of Denmark naar Nederland. Een mooie combinatie om de roots van beide huizen te combineren in een blended malt, maar maakt dat hem dan zo speciaal? Er worden slechts 866 flessen van The Winter Queen gebotteld, maar een selectie van de oplage zal naar Nederland worden verscheept. Dit maakt hem een leuk verzamelobject voor de schappelijke prijs van 125 euro per fles.

The Winter Queen whisky, nederland

Zuidam Distillers

De distillerij is een van Nederlands laatste onafhankelijke whiskymakers die al haar producten nog op de ambachtelijke wijze maakt. Zo oud is het familiebedrijf nog niet, pas in 1975 werd de distillerij geopend in Baarle-Nassau. Inmiddels is Zuidam een wereldnaam. Zuidam heeft zich niet beperkt tot alleen maar whisky, ook stookt de Hollander jenever, rum, gin en likeuren.

Reageer op artikel:
Mooi nieuws: een Nederlands-Schotse whisky is gelanceerd
Sluiten