Dit 110 meter lange superjacht van Nederlandse makelij gaat binnenkort te water

Jan de Raab 11 jul 2018 Stuff

Mo’ money, mo’ problems zong The Norious B.I.G. jaren geleden. Als je echter in staat bent om één van de grootste jachten ter wereld te laten bouwen, is het enigste probleem niet zo zeer de financiering, maar eerder de deadline in verband met de oplevering. Het jacht, met de welluidende naam ‘Project 1007’ is met 110 meter lengte het grootste schip dat de Nederlandse scheepswerf ‘Feadship’ ooit heeft gebouwd. Goed nieuws, de eigenaar kan binnenkort lekker chillen op het zonnedek, zijn nieuwe speeltje is namelijk bijna klaar.

Project 1007

Royal van Lent en Koninklijke De Vries Scheepsbouw vormen samen scheepswerf Feadship. De scheepsbouwers zijn ondertussen heus wel wat gewend wat betreft extreem grote boten, ze hebben op dat gebied een naam hoog te houden. Een plezierjacht van 110 meter lang is echter een opdracht van een heel andere orde. Ze kunnen in ieder geval trots zijn op het resultaat, ‘hun’ scheepje behoort straks tot de vijftig grootste schepen ter wereld.

Feadship

(Bijna) de grootste ooit

Het 110 meter lange project 1007 is ontworpen door Michael Leach Design in samenwerking met de New Yorkse decorateur Brian McCarthy Inc. en verantwoordelijk voor de scheepsarchitectuur is bureau De Voogt. Project 1007 werd voor het eerst buiten de loods van Feadship’s dochteronderneming Scheepswerf Slob gezien in Papendrecht in december 2016. Hierna werden de romp en de bovenbouw naar Makkum verplaatst voor de inbedrijfstelling voorafgaand aan de geplande aflevering in 2018. Met een lengte van 110 meter is Project 1007 slechts een fractie kleiner dan de grootste boot die ooit in Nederland werd gebouwd. De langste boot is namelijk de Jubilee, deze meet 110.1 meter. De scheepswerf is trouwens in staat om nog grotere boten te bouwen. Met de ingebruikname van de nieuwe werf in Amsterdam kunnen projecten tot maar liefst 160 meter lengte worden uitgevoerd.

Details om van te watertanden

Alhoewel nog niet alle details bekend zijn gemaakt, weten we inmiddels wel dat Project 1007 een aantal interessante features herbergt:

  • een helikopter landingsplek,
  • een beach club,
  • jacuzzi op ’t dek,
  • lift,
  • zwembad,
  • barbercue,
  • onderwater lichten,
  • bathing platform
  • tender garage voor de pendelbootjes

Wat hij precies gaat kosten is niet bekend, maar waarschijnlijk valt hij buiten je budget. Mocht je wat minder kapitaalkrachtig zijn, of is je financieringsaanvraag afgewezen, dan kun je altijd nog voor een leuk alternatief hier terecht.

Reageer op artikel:
Dit 110 meter lange superjacht van Nederlandse makelij gaat binnenkort te water
Sluiten