Redactie
Redactie Auto's & Motoren 7 aug 2018

Nederlanders zoeken tijdens de hitte massaal naar deze tweedehands auto’s

Nu de hitte aanhoudt en een tweede hittegolf officieel is gemeten, gaan we massaal opzoek naar allerhande verkoeling. Van ventilatoren in alle soorten en maten en tips and tricks om het hoofd koel te houden tot het aanschaffen van een tweedehands auto met een flinke airco. 

Volgens Autoscout24, het grootste online platform voor tweedehands en nieuwe auto’s in Nederland, is het aantal zoekopdrachten naar occasions met airco of climate control gestegen met 48 procent. Ergens logisch natuurlijk, maar toch is het opvallend dat Nederlanders pas écht rekening houden met verkoelende opties zodra de warmte langer aanhoudt. We zijn het immers niet gewend.

Sterker nog: de stijgende lijn in zoekopdrachten naar auto’s met airco loopt evenredig aan de stijging in temperatuur. Op 1 april was het zeven graden en werd de optie ‘airco’ aan 34 procent van de zoekopdrachten bijgevoegd. In mei en juni steeg dit naar 42 procent, met een record op 23 en 25 juli (47 procent), toen het kwik de dertig graden aantikte.

Populairste tweedehands auto’s met airco

De onderstaande vier auto’s met airco zijn het meest populair, zijn blijkt uit de statistieken van het platform. Overweeg je een Audi A3 occasion aan te schaffen, hou dan rekening met de volgende punten. Ga je voor een andere tweedehands auto? In dit artikel leggen we uit hoe je niet te veel betaalt voor een occasion.

  1. Volkswagen Golf
  2. Audi A3
  3. BMW 3-serie
  4. Audi A4

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Nederlanders zoeken tijdens de hitte massaal naar deze tweedehands auto’s
Sluiten