Jelle van Es
Jelle van Es Game 9 sep 2019

NBA 2K20 Review: Andermaal een goede sportgame

Op het gebied van sportgames is de FIFA-reeks al jaar in, jaar uit de meest succesvolle. En elk jaar probeer ik een lans te breken voor de nieuwe game in de NBA 2K-serie. Elk deel weet een goede balans tussen realisme, gameplay en content te brengen. Ook in NBA 2K20 zit dat allemaal weer. Toch ben ik een tikkie minder enthousiast over dit deel.

En dat komt voornamelijk omdat ik een groot fan van de serie ben. Sinds NBA 2K11 speel ik elk deel fanatiek. De laatste jaren lukte het de ontwikkelaar om de lat steeds hoger te leggen met betere gameplay, nieuwe modes en strakkere graphics. Met NBA 2K20 heb ik echter het gevoel dat het plafond is bereikt en het op veel punten erg lijkt op zijn voorganger.

NBA 2K20: Momentous

NBA 2K20 is live. Get hype with this year’s Momentous Trailer and jump on the sticks now. Welcome to the Next. nba.2k.com/buy

NBA 2K20 is nog steeds een goede game

Begrijp me niet verkeerd, NBA 2K20 is nog altijd een uitstekende game, maar als je heel eerlijk bent, krijg je met de game het gevoel dat de ontwikkelaar een tussenjaar heeft genomen. Ze hebben de game van vorig jaar gepakt en daar marginale verbeteringen in doorgevoerd. En wanneer de game volgend jaar uitkomt en onder andere beschikbaar zal gaan zijn op de PlayStation 5, dan wordt er een nieuwe stap gezet.

Ben Simmons (Bron: NBA 2k20)

Als je puur kijkt naar de vernieuwingen, dan zien we dat de WNBA zijn intrede doet. Op die manier kun je nu ook met de vrouwelijke teams spelen. Dat is een leuke toevoeging, maar net als bij de Euroleague zal dit iets zijn waar je waarschijnlijk niet veel tijd mee doorbrengt. Verder zijn we kleine verbeteringen op het gebied van animaties en zijn de laadtijden een tikkie korter. Maar buiten dat zien we een aankleding die min of meer hetzelfde is.

Wel is het fijn om te zien dat de game iets minder nadruk legt op microtransactions. Voor de dingen die je in de MyCareer doet, krijg je VC en dat kun je gebruiken om de vaardigheden van jouw speler te verbeteren. Waar je vorig jaar ongeveer zo’n driehonderd potjes moest spelen om op een niveau te komen dat echt goed is, lijkt dat dit jaar op ongeveer de 180 te liggen. Per potje krijg je met VC en de kosten om vaardigheden te verbeteren zijn verlaagd. Natuurlijk, het kost nog altijd tijd, maar het is net iets minder belachelijk. Ook is het fijn dat je nu sneller het plafond kunt vergroten. Na iets van vijf potjes te spelen, speel je nog meer ruimte vrij om vaardigheidspunten aan je speler te geven, wat in de versie van vorig jaar soms een potje of vijftien kostte. Kortom, net iets vriendelijker.

Nieuwe kaart in MyTeam (Bron: 2K Games)

MyTeam in NBA 2K20

Een andere belangrijke modus is MyTeam. Net als in NBA 2K19 is het in NBA 2K20 voor de Nederlandse markt niet mogelijk om toegang te krijgen tot de Auction House. Daardoor kun je je spelers dus niet verkopen en is het ook niet mogelijk om topspelers makkelijk op de kop te tikken. Je moet de mazzel hebben dat je een goede speler uit een pakje krijgt en daardoor is het lastiger om een echt topteam te vormen om online het tegen de rest van de wereld op te nemen. Gelukkig is er in de singleplayer genoeg uitdaging te vinden. Maar ook daar zien we niet veel anders ten op zichte van vorig jaar.

NBA 2K20 (Bron: 2K Games)

Voor iemand die tussen de vijftig en honderd uur in NBA 2K19 heeft gestoken, voelt NBA 2K20 daardoor iets meer van hetzelfde. Het is nog altijd erg goed, maar wel erg herkenbaar. Ook had het commentaar wel een update mogen krijgen, want daarin zien we veel uitspraken die er vorig jaar ook al in zaten. Het voelt alsof de game niet de liefde heeft gekregen als de voorgaande jaren. De basis is nog altijd sterk en ik geniet van de potjes die ik speel, maar een echte stap vooruit is de game niet geworden.

NBA 2K20 is nu beschikbaar voor de Nintendo Switch, PlayStation 4 en Xbox One.

Reageer op artikel:
NBA 2K20 Review: Andermaal een goede sportgame
Sluiten