NBA 2K18 legt de lat van carrièremodus nog hoger

Jaar in, jaar uit lukt het de ontwikkelaar van NBA 2K om nieuwe features toe te voegen en reeds bestaande features te verbeteren. Inmiddels heeft elk deel in de serie vier belangrijke speelmodi.

In MyCareer maak een eigen personage aan waarmee je een verhaal doorloopt. In de MyTeam-modus heb je een Ultimate Team-variant waarbij jij je eigen dream team opstelt.

NBA 2K Pro Am geeft je vervolgens de mogelijkheid om samen met vier vrienden een team van vijf te maken en het daarmee online tegen anderen op te nemen. En tot slot heb je nog de MyGM-modus, waarbij je de baas van een team bent en alles moet gaan regelen.

Verhaal gedreven

We hebben de game zelf nog niet gespeeld, dat gebeurt hopelijk snel, maar dankzij een uitgebreide blog van ontwikkelaar Visual Concepts weten we wel wat er gaat gebeuren op het gebied van de MyGM-modus. De plannen daarbij zijn ambitieus en het doet ons denken aan de eerste keer dat men met de MyCareer kwam.

De MyGM-modus gaat namelijk meer verhaal gedreven zijn. Onder het kopje The Next Chapter kruip jij in de huid van een speler die ooit de koning was. Maar in de Western Conference Finals in Dallas in het jaar 2011 is je carrière plotsklaps voorbij. Een pijnlijke knieblessure maakt een einde aan je carrière, maar gelukkig krijg je een paar jaar later de kans om als General Manager het reilen en zeilen van een team uit te voeren. Een carrière die begint op het moment dat NBA 2K18 begint.

Plot

De ontwikkelaar wil nog niet te veel weggeven over het plot van de game, men houdt er namelijk van om spelers zo lang mogelijk te teasen. Wat we wel weten is dat je een hoop belangrijke beslissingen moet maken. En wanneer je dat doet krijg je hopelijk meer te maken met de persoonlijke trekjes van basketballspelers. Als de modus er in slaagt dat jij het gevoel krijgt dat je echt de grote man achter de schermen bent, dan zijn jouw spelers niet langer meer namen en statistieken, maar mannen waar je op bouwt.

Keuzestress

Tijdens je carrière zal je diverse keuzes moeten maken die invloed hebben op de marktwaarde van je spelers, hoe zij door het vuur voor je gaan als je ze motiveert, hoe andere teams op jou reageren en ga zo maar door. Jij bepaalt wat je doet met je budget.

Maak je de keuze om een sterspeler een Super Max Contract te geven of gebruik je de beschikbare middelen om te onderhandelen en meerdere onervaren spelers binnen te halen die potentiële toppers zijn? En wat doe je met de locatie van je team? Laat je die voor wat het is of ga je proberen om te kijken of je team meer geld ophaalt als het bijvoorbeeld naar een andere stad verhuisd?

MyGM moet zodoende de modus worden waar je met je favoriete team aan de slag gaat en je echt het gevoel krijgt onderdeel te zijn van een grote organisatie. NBA 2K18 staat nu gepland voor 19 september en komt dan uit op elke moderne spelcomputer en pc. Dus ook de Switch ja!

Reageer op artikel:
NBA 2K18 legt de lat van carrièremodus nog hoger
Sluiten