Redactie
Redactie Films & Series 21 apr 2017

Gaming Manners: Waarom NBA 2K17 de perfecte game is tijdens de NBA Playoffs

Gamen is waarschijnlijk één van je favoriete hobby’s, maar je bent druk en dus volg je de game-industrie niet meer op de voet. Geen nood: daarom is er Gaming Manners. In Gaming Manners houden Manners en game-expert Jelle van Es van Pixelcake.nl je op de hoogte van zaken die je moet weten.

Op dit moment wordt in de Verenigde Staten de eerste ronde van de NBA Playoffs gehouden. De beste zestien teams uit de Eastern en Western Conferentie nemen het tegen elkaar op in best-of-seven-series. Daarbij gaat alles redelijk naar verwachting.

De Golden State Warriors maken gehakt van de Trailblazers, de strijd tussen Westbrook’s Thunder en Harden’s Rockets is spannend, de Clippers choken zoals ze altijd in de Playoffs doen, de Raptors verliezen traditioneel gezien de eerste wedstrijd thuis, de Cavaliers laten zien dat het er pas in de Playoffs echt om gaat en dan heb je nog John Wall die zijn kracht met de Wizzards laat zien. De enige verrassing op dit moment is de strijd tussen de Boston Celtics en de Bulls.

NBA 2K17

Nu weten we dat basketbal in Nederland geen miljoenenpubliek trekt zoals in de Verenigde Staten. Mocht je een liefhebber zijn, dan is NBA 2K17 echt een heerlijke game om te spelen.

Het is niet de eerste keer dat we NBA 2K17 in de picture zetten. Maar waar wij normaal gesproken een game na een tijdje wegleggen, daar weet NBA 2K17 wekelijks een vaste prik te zijn in ons gaming-gedrag. Zeker nu de Playoffs gaande zijn, is er gewoon een extra reden om de geweldige acties uit het echt in de game na te spelen.

Blijft boeiend

Bovendien heeft NBA 2K17 in een half jaar tijd ruim bewezen dat er genoeg content in de game zit om je lang zoet te houden. De MyCareer-modus, waarin je een eigen alterego aanmaakt en daarmee een basketbalverhaal beleeft die je naar de top van de NBA brengt, boeit gewoon. En als je daar klaar mee bent, kun je dat eigen gemaakte personage meenemen naar MyPark om enigszins op eigen houtje te gaan basketballen in drie tegen drie potjes.

Of vorm een team samen met vier vrienden, waarbij iedereen zijn eigen positie inneemt en je het samen opneemt tegen andere spelers. En eigenlijk is dat nog maar het topje van de ijsberg. Zo kun je zelf de baas worden van een team en in complete seizoenen je eigen dreamteam samenstellen door geslaagde trades en slimme draftpicks op te bouwen.

MyTeam

Toch is er één modus die dit jaar boven de rest uitstijgt: MyTeam. Dit is zeg maar de Ultimate Team-variant zoals we die van de FIFA-reeks kennen. Hierin kun je pakjes kaarten openen en met de spelers die je daar uithaalt je eigen dreamteam opbouwen. Daarmee kun je het online tegen andere teams opnemen, maar dit jaar blijkt er voor de spelers die het graag tegen de computer opnemen, ook genoeg te doen.

Het is inmiddels eind april en nog om de paar dagen spenderen we een complete avond met NBA 2K17. Het is wellicht wat laat in het seizoen en over vier, vijf maanden kunnen we aan de slag met NBA 2K18. Maar nu de game bij de meeste winkels voor vier tientjes wel te koop is, is er eigenlijk geen reden om hem nu niet in huis te halen.

Reageer op artikel:
Gaming Manners: Waarom NBA 2K17 de perfecte game is tijdens de NBA Playoffs
Sluiten