Alrik de Jong
Alrik de Jong Netflix 6 nov 2019
Leestijd: 1 minuut

Waarom Netflix de nazi-docu The Devil Next Door moet aanpassen

Er was nogal wat te doen over The Devil Next Door, een nieuwe nazi-documentaire op Netflix over een Poolse kampbewaker. Na kritiek van de Poolse premier wordt de docu nu aangepast.

Netflix wijzigt een nazi-documentaire na een woedende brief van de Poolse premier Mateusz Morawiecki. Hij klaagde over The Devil Next Door, een documentaireserie over John Demjanjuk, die tijdens de Tweede Wereldoorlog kampbewaker was bij concentratiekamp Treblinka. Volgens Morawiecki zouden foute landkaarten in de documentaire de indruk wekken dat Polen in de Tweede Wereldoorlog verantwoordelijk was voor concentratiekampen en de misdaden die daar werden gepleegd. Op dat moment was Polen bezet door Duitsland.

Nazi-documentaire The Devil Next Door aangepast door Netflix

Netflix laat in een verklaring weten ‘alle misverstanden te willen voorkomen’. “In de komende dagen zullen we daarom tekst toevoegen. Deze zal duidelijk maken dat de concentratiekampen in Polen werden gebouwd door het Duitse nazi-regime.”

The Devil Next Door | Main Trailer | Netflix

A Cleveland grandfather is brought to trial in Israel, accused of being the infamous Nazi death camp guard known as Ivan the Terrible. Watch The Devil Next Door, Only On Netflix: https://www.netflix.com/title/80201488 SUBSCRIBE: http://bit.ly/29qBUt7 About Netflix: Netflix is the world’s leading internet entertainment service with 158 million paid memberships in over 190 countries enjoying TV series, documentaries and feature films across a wide variety of genres and languages.

Bij wet verboden in Polen, aldus de premier

De Poolse regering is er scherp op dat naziconcentratiekampen in de oorlog niet als ‘Pools’ worden aangeduid. Een wet verbiedt dat zelfs. Morawiecki is blij met het besluit van Netflix. “Zo zorgen we voor de historische waarheid”, schreef hij op Twitter.

The Devil Next Door onthult dubbelleven van John Demjanjuk. Hij staat bij zijn familie en vrienden bekend als een gepensioneerde automonteur, een vrij onbeduidende Amerikaan. Wat niemand in zijn omgeving echter weet, is dat hij waarschijnlijk een bloederig verleden verbergt. Demjanjuk wordt er namelijk van beschuldigd dat hij ‘Ivan the Terrible’ is. Een Oekraïense SS bewaker die in concentratiekamp Treblinka werkte tijdens de Holocaust. Lees in dit artikel over de interessante docu.

The Devil Next Door is nu te zien op Netflix.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.

Reageer op artikel:
Waarom Netflix de nazi-docu The Devil Next Door moet aanpassen
Sluiten