Nasukawa accepteert uitdaging van McGregor, maar heeft wel een paar eisen

Zelfs na zijn pijnlijke nederlaag tegen Khabib Nurmagomedov is Conor McGregor nog steeds één van de meest populaire vechters van de UFC. Tegenstanders staan nog gewoon in de rij om het tegen hem op te nemen, maar de Ier trekt zoals altijd zijn eigen plan. The Notorious heeft een gevecht tegen Tenshin Nasukawa op het oog die vooral goed zal zijn voor zijn portemonnee. Inmiddels heeft de Japanner deze uitdaging geaccepteerd, maar wel op een aantal voorwaarden.

Conor McGregor liet in zijn uitdaging weten dat hij graag naar Japan wil komen om het in een MMA gevecht op te nemen tegen Tenshin Nasukawa. Vandaag heeft de Japanner hierop gereageerd. Dit deed hij op zeer respectvolle wijze, maar zomaar akkoord gaan deed hij niet. Na zijn pijnlijke nederlaag tegen Floyd Mayweather wil hij niet nog een keer voor schut staan.

Conor McGregor vs. Tenshin Nasukawa

Hij begint zijn reactie op Instagram met een bedankje. Hij dank McGregor dat hij zijn naam nog weet en dat hij vereerd is dat de Ier het tegen hem op wil nemen. Zover het beleefde deel, want daarna stelt hij een paar pittige eisen. 58kg, kickboks regels en niet dit jaar. Tenshin vecht dit jaar in de RISE World GP en dat vindt hij belangrijker. Hij sluit vervolgens af met twee tips voor Conor McGregor: “heb geduld en let goed op je dieet.”

Dear Mr. McGregor. Thank you very much for remembering my name. I’m honored that you would even consider fighting me. 58kg, kickboxing rules would probably get us in the ring sometime in the near future ? I will fight my RISE world GP this year so please watch your diet and wait for me! #RISE #Cygames #RIZIN #kickboxing @thenotoriousmma

21.6k Likes, 820 Comments – 那須川天心 (@tenshin.nasukawa) on Instagram: “Dear Mr. McGregor. Thank you very much for remembering my name. I’m honored that you would even…”

Te zwaar? Of te licht?

Dat Nasukawa onder kickboks regels wil vechten is niet zo vreemd. De pas twintigjarige Japanner won al zijn 28 professionele kickboks wedstrijden en dat deed hij 22 keer op knockout. Je kunt dus wel stellen dat dit zijn specialiteit is. Gelukkig hoeft deze eis niet voor problemen te zorgen. Conor McGregor is een vechter die niet graag naar de grond gaat, dus het worstel gedeelte van MMA zal hij niet missen.

Tenshin Nasukawa Highlights

Uploaded by Cro Cop on 2018-11-05.

Wat wel een probleem gaat zijn, is het gewicht. Conor McGregor is niet de zwaarste, maar Tenshin Nasukawa is zowaar nog eens stuk lichter. De trots van Japan wil vechten op 58 kilo en dat is iets zwaarder dan hij nu is. Dat gewicht gaat hij dus wel halen, maar voor Conor McGregor is dat een ander verhaal. Hij zit op ongeveer zeventig kilo en zou dus twaalf kilo moeten afvallen voor dit gevecht. Dat gaat natuurlijk nooit gebeuren.

Er is nog hoop (maar niet veel)

Onder deze voorwaarden gaat het gevecht dus nooit gebeuren, maar wie weet kan er nog wat onderhandeld worden. Het gaat namelijk om een exhibition fight en niet om een officieel duel. Dat betekent ook dat er niet per se een strikte gewichtsklasse hoeft te gelden. Het kan dus nog goed komen, maar die kans is minimaal. Jammer, maar helaas.

Complex

Reageer op artikel:
Nasukawa accepteert uitdaging van McGregor, maar heeft wel een paar eisen
Sluiten