Alrik de Jong
Alrik de Jong Auto's & Motoren 17 nov 2020
Leestijd: 2 minuten

Crossen we met deze NASA-motor straks over de maan?

Voordat je alvast een retourtje naar de maan boekt bij SpaceX of een andere partij: deze NASA-motor is een conceptmodel.

Maar nu NASA en andere ruimtevaartbedrijven langetermijnplannen maken voor permanente vestigingen op de maan, is het nadenken over dergelijke voertuigen een serieuze aangelegenheid.

NASA-motor voor op de maan

Het concept van deze NASA-motor is ontworpen door Andrew Fabishevskiy. De tweewieler is gemaakt van lichtgewicht materialen, geheel in de stijl van de Amerikaanse ruimtevaartorganisatie.

(Afbeelding: Andrew Fabishevskiy)

Fabishevskiy heeft het concept van de NASA-motor gedeeld op zijn Behance-pagina. Op welke manier er rekening wordt gehouden met de zwaartekracht op de maan, wordt niet vermeld. Waarom er niet voor een iets comfortabeler zadel is gekozen ook niet. Wel is duidelijk dat een trellis-frame de basis vormt van de tweewieler. De batterij van de motor zit verpakt in reflecterend materiaal, gebaseerd op de maanlanders van de Amerikaanse ruimtevaartorganisatie. Hoe dan ook: dit is een concept dat je aan het fantaseren brengt, met Born To Be Wild van Steppenwolf in het achterhoofd.

Op vakantie naar de ruimte

Oké, een roadtrip over de maan met deze NASA-motor zal voorlopig nog wel even science-fiction blijven. Maar een vakantie naar de ruimte ligt dichterbij dan je denkt. Sterker: het is al mogelijk. Het enige wat je nodig hebt, is een enorme spaarrekening. Zo kun je bij SpaceX en Space Adventures al een retourtje naar de ruimte boeken. In dit artikel lees je de mogelijkheden voor de komende jaren, allemaal mogelijk gemaakt door miljardairs met een ruimtehobby.

nasa motor concept
(Afbeelding: Andrew Fabishevskiy)

Een vervoermiddel van NASA dat in tegenstelling tot deze motor wel al actief is in de ruimte, is de nieuwe Mars-rover Perseverance. Dit wagentje biedt hoop voor mensen die in hun leven nog een bevestiging willen krijgen van het bestaan van aliens. De Perseverance gaat op zoek naar chemische restanten van microbieel buitenaards leven. Lees hier meer en bekijk vooral ook de spectaculaire trailer.

🏍 Check ook: BMW onthult elektrische scooter met futuristisch design

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Crossen we met deze NASA-motor straks over de maan?
Sluiten