Pim Jansen
Pim Jansen Life 10 jun 2019

NASA neemt je in 60 seconden mee langs de bewolkte aarde

NASA-astronaut Nick Hague heeft een zeldzaam mooie time-lapse video gedeeld die je in 60 seconden meevoert tijdens een rondje aarde.

Tijd is een relatief begrip. Zo is de ervaring van tijd in de ruimte heel anders dan hier op aarde. Er zijn geen obstakels in de ruimte en je kun relatief vlot van punt A naar B gaan. Een ander voordeel van de ruimte is dat je slechts enkele minuten nodig hebt voor een rondje om de aarde. Het International Space Station (ISS) draait zestien keer per dag rond de aarde met een snelheid van ongeveer 17.150 kilometer per uur.

De time-lapse video van NASA-astronaut Nick Hague

NASA astronaut Nick Hague, die van maart tot oktober aan boord zit van het ruimtestation, heeft een prachtige timelapse video vanuit het ISS gemaakt en deze gedeeld. Een 30 minuten durende filmpje heeft hij versneld, waardoor je in 60 seconden een rondje aarde maakt. Deze bewerkte opname laat een prachtig beeld zien van de aarde vanuit de ruimte. “Het heeft even geduurd om de schoonheid van onze planeet te vangen” tweette hij. “Het is ontzagwekkend om te zoen hoe de wolken in de schaduw verdwijnen.”

Time-lapse Earth Flyover from NASA Astronaut in Space

This time-lapse video taken by NASA astronaut Nick Hague squeezes a 30-minute International Space Station trip over a cloudy Earth into 60 seconds, covering the Pacific to the Atlantic. Learn more about the orbiting laboratory: https://www.nasa.gov/mission_pages/station/main/index.html

Nick Hague on Twitter

Took a moment to capture the beauty of our planet today. I was awestruck as I watched the wispy clouds disappear into the shadows.

Check ook deze prachtige foto’s van Jupiter, eveneens gedeeld door NASA.

Reageer op artikel:
NASA neemt je in 60 seconden mee langs de bewolkte aarde
Sluiten