Noah Korevaar
Noah Korevaar Films & Series 19 feb 2020

Painkiller: Netflix komt met nieuwe serie showrunner Narcos

Eric Newman heeft als showrunner met Narcos een dijk van een serie afgeleverd. Met Narcos: Mexico doet hij daar nog een schepje bovenop. Dat smaakt naar meer! Maak kennis met Painkiller.

Door Narcos: Mexico wil je eigenlijk dat de drugsoorlog nooit zal eindigen. Gelukkig / helaas spelen drugs nog altijd wereldwijd een rol, dus er is genoeg materiaal om verhalen over te vertellen.

Netflix gaat voor Painkiller

Laat dat nou precies zijn wat de showrunner van Narcos gaat doen. Netflix heeft namelijk officieel aangekondigd dat Eric Newman een nieuwe serie voor de streamingdienst gaat ontwikkelen. Newman heeft een exclusieve deal met Netflix, waardoor het bedrijf als eerste zijn nieuwe projecten binnen kan halen.

Het gaat om een nieuwe miniserie van acht delen genaamd Painkiller. Dit keer duikt Newman in een veel recenter fenomeen, in plaats van gangsters uit de vorige eeuw. Painkiller gaat namelijk over de opioïdencrisis (ook wel bekend als de opiatencrisis). De serie wordt gebaseerd op een boek genaamd Pain Killer, van Barry Meier.

USA ENTERTAINMENT TELEVISION NARCOS
Eric Newman (PA/DAVID SWANSON)

Crisis

Dit keer hoeft Newman niet in de onderwereld van drugs te duiken, want pijnstillers zijn een alledaags goedje dat toch voor grote problemen zorgde in de afgelopen twee decennia. Sinds 2015 hebben we het officieel over een crisis.

De cijfers zijn indrukwekkend: van de wereldwijde productie aan pijnstillers wordt maar liefst 80 procent in de Verenigde Staten gebruikt. Ter vergelijking: slechts vijf procent van de wereldbevolking woont in de Verenigde Staten.

Dan kun je duidelijk van een probleem spreken. Ook dat zie je terug in de cijfers. 2.5 miljoen Amerikanen zijn verslaafd aan pijnstillers. Tienduizenden verslaafden overlijden jaarlijks aan een overdosis.

Geen gangsters

Je merkt het al, dat levert een heel ander verhaal op dan Narcos. Geen gangsters, maar een des te confronterender probleem dat vandaag de dag speelt. Hopelijk weet Newman opnieuw een dijk van een serie neer te zetten.

Narcos en Narco: Mexico zijn fantastisch, maar als producent leverde Newman bijvoorbeeld ook het matige Bright af voor Netflix. Aan de andere kant staat het geweldige Children of Men ook op zijn CV…

Even afwachten dus. Voor Painkiller krijgt hij de hulp van Noah Harpster en Micah Fitzerman-Blue. Zij zijn de schrijvers achter de hitserie Transparent.

Helaas is het nog niet bekend wanneer de serie in productie zal gaan, en een releasedatum is daarmee ook nog ver weg…

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Painkiller: Netflix komt met nieuwe serie showrunner Narcos
Sluiten