Redactie
Redactie Clothing 25 september 2017

Najaarsinspiratie voor je garderobe

Elke seizoenswisseling biedt nieuwe kansen: mogelijkheden om jouw garderobe aan te vullen, iets nieuws te proberen of een bepaalde stijl te verfijnen. Wat ga jij doen dit najaar? Hierbij doen wij enkele suggesties.

Gebrand oranje

Denk je aan oranje, dan denk je wellicht aan knallende voetbalshirts. Wij zouden geen man adviseren om knallend oranje te dragen op een andere plek dan in het voetbalstadion. Gebrand oranje echter, is een uitstekende, stijlvolle én trendy kleur voor dit najaar. Bovendien leent deze kleur zich goed voor een combinatie met één van de kleuren die reeds goed vertegenwoordigd zijn in jouw garderobe, zoals grijs, donkerblauw en olijfgroen.

Blazer als jas

Elke keer als een man een goede casual smart outfit onnodig verhult in een vormloze jas, vinden wij dat een beetje jammer. Duikt het kwik niet onder de tien graden en wil je dat ook buiten kantoor jouw look overeind blijft, investeer dan in een goede blazer als jas. Een blazer in jasmodel is doorgaans net even wat minder slank qua snit en laat wat extra ruimte over om gedragen te worden over extra lagen zoals een trui.

Shades of winter

Het dragen van (voornamelijk) één kleur saai? Zeker niet. Mits goed toegepast, is dit zelfs bijzonder stijlvol. Bruin en grijs zijn kleuren bij uitstek om te dragen in meerdere tinten. Je moet het namelijk wel heel bont maken, wil je hiermee een modderfiguur slaan. Bruin en grijs zijn overal geaccepteerd en deze kleuren zullen niet snel over the top ogen. Bijkomend voordeel: in tegenstelling tot veel andere kleuren kun je verschillende tinten gemakkelijk bij elkaar dragen zonder dat deze vloeken.

 

Wel een capuchon, géén parka

Een capuchon is je beste vriend op een winderige of regenachtige herft- of winterdag. Daarom is een goede parka met capuchon een jas die niet mag ontbreken dit najaar. Maar overweeg ook eens een andere lange jas met capuchon. Niets combineert stijl met een vleugje bad-ass zo goed als een hooded overcoat.

Tweed

Naar wie kijk je anders dan naar de Engelsen als het herenkleding op een gure dag betreft? Het doorgaans zware tweed is heerlijk warm en comfortabel. Stijlvol, bovendien. Een tweed colbert is een klassieker, wat tevens betekent dat je een risico loopt een tikkie oubollig voor de dag te komen. Tweed an sich is echter helemaal niet oubollig, blijf gewoon weg van suffe dessins en je bent safe. Zo’n klassieke jas leent zich uitstekend voor een combinatie met stoere jeans en ruige boots.

Metalen, koperkleurige zonnebril

Reken maar dat je blij bent met een goede zonnebril in het najaar. Hoewel niet warm, kan de zon venijnig schijnen, vooral tijdens opkomst en ondergang. Maar om nu met je trendy zomerse shades te blijven lopen… Stem ook jouw eyewear af op de tijd van het jaar. Opteer bijvoorbeeld voor een slank, koperkleurig metalen montuur met donkerbruine, donkergroene of zwarte glazen.

Reageer op artikel:
Najaarsinspiratie voor je garderobe
Sluiten