Tessa Ham
Tessa Ham Geld & Carrière 13 dec 2020

Onderzoek: naakt werken en Netflix populair onder thuiswerkers

Thuiswerken brengt zo zijn uitdagingen met zich mee, maar het heeft óók zo zijn voordelen. Niet meer hollen voor de trein, de mogelijkheid om even de benen te strekken buiten en niemand die vraagt of hij ook een stukje mag als je een chocoladeletter verorberd. Uit onderzoek van Kaspersky blijkt dat we daar voor sommige mensen nog een voordeel bij mogen optellen: naakt thuiswerken.

Kaspersky ondervroeg zo’n 8.000 MKB-werknemers naar de voordelen van het thuiswerken. 11 procent gaf aan graag zonder kleren te werken. Maar we hebben nog meer van dat soort ‘guilty pleasures’, zo blijkt.

De guilty pleasures van het thuiswerken

Thuiswerken was in 2020 voor onze geestelijke gezondheid niet echt ideaal. Toch kunnen we ook vaststellen dat het niet alleen maar kommer en kwel is om vanuit huis te werken. Zo geeft maar liefst 48 procent van de respondenten aan dat ze het fijn vinden dat ze nu in comfortabele kleding kunnen werken. Een ander groot voordeel voor 36 procent van de respondenten is dat ze doordeweeks kunnen ‘uitslapen’ en vijf minuten voor de werkdag begint wakker kunnen worden.

Naast lekker naakt werken, zijn er nog meer guilty pleasures die de respondenten aangaven. Zo weet 23 procent van de ondervraagden tijd vrij te maken om te bingewatchen op Netflix, speelt 18 procent af en toe video games tijdens werktijd en is 8 procent enorm blij dat ze minder hoeven te douchen. Tja, zo’n video call verklapt de geur die om je heen hangt niet natuurlijk.

Ben jij ook iemand die het liefst naakt werkt? Denk er dan wel aan een webcam-cover te plaatsen of ingebouwde webcam-bescherming te gebruiken. Op mensen die mee zitten te koekeloeren, zit natuurlijk niemand te wachten.

Lees ook: Thuiswerken bevalt Nederlanders zo goed de helft niet meer anders wil

WorkJuice deelt dagelijks praktische tips en tricks op het gebied van carrière en geld. Of dat nou gaat om solliciteren, sparen of productiviteit – zodat je elke dag weer 1 procent bent gegroeid ten opzichte van de dag ervoor.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Onderzoek: naakt werken en Netflix populair onder thuiswerkers
Sluiten