Pim Jansen
Pim Jansen Gezondheid 11 jun 2022

7 verrassende voordelen van slapen zonder kleding

Zusterredactie Beautify hamert op naakt slapen. Waarop dan een logische vraag volgt. Wat zijn daar de voordelen van? Welnu, onze collega’s schreven er zeven voor ons op.

Steeds meer mensen kampen met een slechte nachtrust. Lees voordat je direct alles uitrekt eerst even deze ene oorzaak daarvan. Dat eerst aanpakken, dan focussen op de rest, zoals naakt slapen.

Voordelen van naakt slapen

Brits onderzoek toont aan dat naakt slapen een boost geeft aan je seksleven, je zou meer calorieën verbranden en je ziet er schijnbaar stralender door uit. Dat laatste kunnen we bevestigen. We quoten de dames van Beautify.

1. Betere nachtrust

“Voor een goede nachtrust moet onze lichaamstemperatuur een paar graden dalen. Door een pyjama kan de warmte minder goed ontsnappen onder dat donzen dekbed, dus uit die kleren! Op deze manier worden we niet wakker van de warmte en kunnen we langer aaneengesloten slapen.”

2. Meer calorieën verbranden

“Naakt slapen zorgt ervoor dat je meer calorieën verbrandt, volgens een onderzoek uit 2014 van het Amerikaanse National Institute of Health. Door de lagere temperatuur maakt je lichaam meer bruin vet aan om warmte te creëeren en je lichaamstemperatuur te helpen handhaven. En bruin vet is goed.” Hoe dat zit, lees je in dit artikel.

3. Kans op infecties vermindert

“Slapen zonder lingerie of ondergoed zou de kans op infecties down there kunnen verminderen. Dit heeft alles te maken met het feit dat bacteriën dol zijn op vochtige, warme plekken. (Synthetisch) ondergoed wordt ‘s nachts op deze manier omgetoverd tot een paradijs voor bacteriën.”

4. Naakt slapen geeft een boost aan je seksleven

“Brits onderzoek heeft uitgewezen dat mensen die naakt slapen meer tevreden zijn over hun seksleven. Hetzelfde onderzoek wees volgens Mens’s Health uit dat naaktslapers langere relaties hebben.”

5. Je immuunsysteem krijgt een boost

“Huid-op-huidcontact zorgt ervoor dat het hormoon ‘oxytocine’ vrijkomt, en dat heeft weer een positieve invloed op je bloeddruk en immuunsysteem.”

6. Je ziet er stralender uit

“Wanneer je het te warm hebt ‘s nachts en dus wakker wordt, wordt het slaaphormoon ‘melatonine’ en het groeihormoon HGH afgebroken (de twee hormonen die bekend staan om anti-aging). Als jouw lichaamstemperatuur daalt, wordt het groeihormoon vrijgegeven en dat zorgt voor een stralende huid.”

7. Je bloedsomloop verbetert

“Niets irritanter dan ‘s nachts wakker worden van een gedraaide pyjama of onderbroek. Hoe strakker het ondergoed, des te minder is je bloedsomloop.”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
7 verrassende voordelen van slapen zonder kleding
Sluiten