Alrik de Jong
Alrik de Jong Crypto 11 mei 2022
Leestijd: 2 minuten

Madonna en Beeple lanceren absurd NFT-drieluik: kijken op eigen risico

Waarom nog een nieuwe single of videoclip uitbrengen als je ook gewoon non-fungible tokens kunt lanceren? Madonna en NFT-miljonair Beeple hebben de krachten gebundeld voor een nieuw crypto-project, Mother of Creation genaamd. En ja, de 63-jarige zangeres is hierin naakt te zien, en er groeien vreemde dingen uit vreemde plekken. Maar wees enigszins gerust: het gaat om digitale kunst.

Even kort: wie is Beeple ook alweer? Welnu, zijn echte naam is Mike Winkelmann en hij liet als een van de eersten zien hoe makkelijk het is om met een NFT meer te verdienen dan met een Van Gogh. Deze simpele JPG-collage leverde hem 70 miljoen dollar (58 miljoen euro) op. Sindsdien is hij een van de bekendste namen in de wereld van de non-fungible tokens.

Madonna x Beeple: Mother of Creation

Dan kloppen er vroeg of laat sterren aan die ook een graantje willen meepikken of gewoon kunstzinnig willen doen. En als dat dan Madonna is, dan weet je dat de lat hoog ligt. In dit geval is het vooral een totaal bizar project, maar wel met een nobele achterliggende boodschap. Mother of Creation wordt vrij letterlijk genomen. Schrik niet als je de video hieronder ziet en helemaal niet als je de website opent.

Madonna en Beeple maakten drie kunstwerken. “Een liefdeswerk dat een jaar aan werk heeft gekost, aangezien we samenwerkten om via deze visualisaties verbinding te maken met het idee van creatie en moederschap”, aldus de makers op de website. De opbrengst van de verkoop komt ten goede aan drie non-profitorganisaties die zich richten op het ondersteunen van vrouwen en kinderen over de hele wereld. Goed om te weten.

Virtueel naakt met een boodschap

Durf je niet te kijken? De drie kunstwerken van Beeple bestaan uit virtuele recreaties van Madonna’s naakte lichaam, gevisualiseerd met behulp van 3D-scans van de popster. Iedere NFT uit het drieluik Mother of Creation is een losse video.

mother of creation, naakt, 3d, madonna, beeple, nft
(Afbeelding: Mother of Creation)

Elke animatie toont Madonna die geboorte geeft aan een element van het leven, en vertelt een verhaal vertellend over een leven in crisis en hoop op een betere toekomst. “Het was een geweldige reis om samen met Beeple een intellectueel idee uit te bouwen naar een emotioneel verhaal, waaruit kunst voortkwam”, aldus de zangeres.

Interesse in dit artistieke stukje naakt met een boodschap? Lees en bekijk hier meer over het NFT-project Mother of Creation, en bied gerust mee. Alles voor het goede doel.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.