Alrik de Jong
Alrik de Jong Auto's & Motoren 4 mei 2020
Leestijd: 2 minuten

Start-up MW Motors bouwt nieuwe elektrische auto’s in retro stijl

De Tsjechische start-up MW Motors maakt nieuwe elektrische auto’s, die voorzien worden van een retro jasje. Wij zijn fan.

De trend dat oude klassiekers worden omgebouwd tot elektrische auto’s kennen we inmiddels. Zo bouwde Frank Schmidt Von Schmidt Porsches deze klassieke 912 om tot de eerste elektrische 912 van Nederland. MW Motors doet het wat dat betreft precies andersom.

MW Motors: nieuwe elektrische auto’s in een klassiek jasje

Op dit moment bouwt MW Motors de Luka EV. Deze elektrische auto is qua ontwerp gebaseerd op snelle auto’s uit de jaren 60, zoals de MG B. Het gaat om een kleine tweezits coupé met een heerlijk design.

luka ev, mw motors, retro, elektrische auto
(Afbeelding: MWMotors)

De elektrische auto heeft een elektromotor in ieder wiel. MW Motors vermeldt dat die elektromotoren even groot zijn als een ouderwetse trommelrem. De vier motoren leveren samen 50 kW/67 pk. Eerder bouwde het bedrijf al een versie met een enkele elektromotor. Die had een vermogen van 55 kW/74 pk.

Trekkracht en snelheid

Verwacht niet de trekkracht van een Tesla of Porsche Taycan. De standaardsprint van de versie met een enkele motor was met 9,8 seconden al niet heel snel. De nieuwe Luka EV, met een elektromotor bij ieder wiel, doet er nog eens 0,2 seconden langer over. Wel is de nieuwste elektrische auto op het eind wat sneller met een topsnelheid van 145 tegenover 140 kilometer per uur.

luka ev, mw motors, retro, elektrische auto
(Afbeelding: MWMotors)

Actieradius en prijs

De nieuwste elektrische auto van MW Motors beschikt over een batterij van 21,9 kWh. Deze is goed voor een actieradius tot ongeveer 300 kilometer. De voorganger van de Luka EV heeft een batterij van 26,4 kWh en rijdt daarmee volgeladen ongeveer 10 kilometer verder. De elektrische auto’s wegen niet meer dan 800 kilometer en zijn daarmee behoorlijk licht.

(Afbeelding: MWMotors)

Zie je elektrisch rijden in retro stijl wel zitten? De Luka EV van MW Motors koop je voor 40.000 euro. Zijn voorganger met een enkele elektromotor kost 30.000 euro. Meer informatie en foto’s vind je hier.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Start-up MW Motors bouwt nieuwe elektrische auto’s in retro stijl
Sluiten