Redactie
Redactie accessories 12 jan 2016

Analoge health watch met klasse

Soms dwaal je wat over het internet op zoek naar toffe hebbedingen, zoals horloges (oké, toegegeven, ‘soms’ kan gelezen worden als ‘met regelmaat’ oftewel: bijna dagelijks). In onze zoektocht naar al het pracht en praal dat de wereld rijk is, stuitten wij op de Withings Activité health watch. Een horloge dat de stijl van een analoog horloge combineert met de digitale opties van een health watch.

Swiss Made

Het horloge is ontworpen in Parijs en wordt geassembleerd in Zwitserland, waardoor de fabrikant het label ‘Swiss Made’ kan gebruiken. Zoals het een Swiss Made betaamt, voldoet dit horloge aan alle eisen van de moderne man. Elegant, bescheiden en in dit geval ook smart. En dat voor een bijzonder degelijke prijs van € 415. Het goedkopere en gekleurde kleine neefje, de Activité Pop, gaat voor € 150,- over de toonbank. Hieronder zie je beide varianten.

Geen lege huls

Van een mooi bord kun je echter niet eten. Gelukkig voldoet de Withing ook aan de binnenkant aan de gestelde eisen van een volwaardige health watch. Zo geeft een analoge wijzerplaat, die subtiel in de witte achtergrond is verwerkt, de belangrijkste meter weer: de stappenteller. Behoefte aan meer details? Koppel het horloge aan je smartphone voor direct inzicht in al je activiteiten, waaronder zwemafstanden. In de nacht meet ie je slaap, tot het tijd is om wakker te worden. Dan luidt een voorzichtig alarm.

Batterij

Gedoe met opladen en batterijen die sneller leeglopen dan de tank van een Dodge Charger; het zijn de meest voorkomende klachten van smartwatch gebruikers. Withing heeft ingezet op verwisselbare batterij die volgens de fabrikant pas na acht maanden aan vernieuwing toe is. Derhalve hoeft het horloge dus niet elke avond aan het infuus. Of de levensduur daadwerkelijk driekwart jaar is, valt nog te bezien.

Overigens is dit niet het eerste horloge dat beauty met brains combineert. Het Zwitsers-Nederlandse horlogemerk Frédérique Constant sierde al eerder op Manners met een horloge dat analoge finesse met hedendaagse slimheid wist te combineren. Alles over de ontwikkeling van dat horloge, lees je hier.

[FB_AANJAGER]

Reageer op artikel:
Analoge health watch met klasse
Sluiten