Redactie
Redactie Life 6 feb 2017

Musk sluit zich aan bij Trump om hem op andere gedachten te brengen

Elon Musk heeft een reputatie opgebouwd als wereldverbeteraar. Nu de Amerikaan is toegetreden tot de adviesraad van Donald Trump, fronsen velen de wenkbrauwen. Hoeft niet, stelt Musk.

Donald Trump heeft een zestienkoppige raad aangesteld om hem te adviseren. De raad bestaat uit kopstukken uit de tech- en zakenwereld. Eerder al stapte één van de leden, Über-oprichter Travis Kalanick, op, omdat hij zich de kritiek van de gemeenschap aantrok. Hij liet weten: ‘De implicatie dat ik, of mijn bedrijf, de regering steun, heeft voor een gat gezorgd in wie de mensen denken dat wij zijn en wie wij werkelijk zijn.

Gelijksoortige kritiek kwam er dan ook direct op Elon Musk. Zijn streven naar een groenere wereld lijkt haaks te staan op Trump’s ideeën over fossiele brandstoffen en het ontkennen van klimaatverandering door menselijk handelen. Mensen zijn bang dat Musk een soort schoothondje wordt van de Amerikaanse regering. In een verklaring op Twitter laat hij weten dat dit niet zo is. Hij toont zich strijdbaar:

Reageer op artikel:
Musk sluit zich aan bij Trump om hem op andere gedachten te brengen
Sluiten