Media

Music Manners: Robin Thicke

Luister naar de Manners Robin Thicke op Spotify.

Sommige mensen hebben alles mee. De looks, het talent, en het wiegje waarin ze geboren zijn. Robin Thicke is zo iemand. Hij mag zich in de VS –met Oprah Winfrey als grootste promotor- tot het muzikale establishment rekenen, en ook in Europa weten liefhebbers van fatsoenlijke soul en R&B inmiddels dat de zanger zijn plek tussen John Legend, Alicia Keys en Mary J Blige al lang verdiend heeft.

Hij is de zoon van acteur Alan Thicke (Growing Pains) en is getrouwd met een knappe Hollywood-actrice.


Voor wie niet zo is ingevoerd, is Robin nog steeds ‘die rocker die op een crossfiets door New York rijdt’. Dat is het beeld van de videoclip bij zijn eerste en meest bekende hit ‘When I Get You Alone’. Maar in de tien jaar die volgden bewees hij allesbehalve een ruige jongen te zijn. Zijn eerste twee platen staan vol met verfrissende R&B en blue eyed-soul die van extreme muzikaliteit getuigen. Dat onderkende ook Pharrell Williams van The Neptunes, die oorspronkelijk Robins tweede album zou produceren. Pharrell: ,,Laat deze man een half uur alleen met een piano en hij heeft drie kant en klare nummers gemaakt. Daar moet ik van af blijven”.

Het feit dat Robin huisvriend werd van Jay-Z en Beyoncé en aan de joints ging met Lil’ Wayne en Snoop Dogg deed zijn muziek geen goed. De zelfverheerlijkende R&B-van-het-foute-soort op zijn derde en vierde album deed vermoeden dat Robin aan zijn eigen succes ten onder ging.

Sinds begin dit jaar is er zijn vijfde album ‘Love After War’. Maar waag je niet aan de hele plaat. De parodieën op bossa-nova die voortborduren op zijn hit ‘Lost Without You’ verpesten de lol. De beste tracks, opgenomen in Manners’ Robin Thicke playlist, geven gelukkig wel weer blijk van zijn enorme muzikaliteit. Nu weer wachten tot hij zin heeft om die plaat te promoten. Want, like it or not, dit zondagskind moet je gezien hebben.

Music Manners is onder redactie van Olivier Meijs, journalist en oprichter van DJ School Amsterdam.

21-03-2012 - Redactie