Jelle van Es
Jelle van Es Films & Series 3 sep 2020
Leestijd: 2 minuten

Mulan vanaf 4 september op Disney+, maar even wachten loont

Komend weekend kun je op Disney+ voor het eerst een film kijken die je los kunt kopen: Mulan. Je hebt dan wel een actief abonnement nodig, inschrijven kan hier. Daarnaast moet je 21,99 euro betalen. Zie het als een bioscoopkaartje.

21,99 euro is natuurlijk een flink bedrag voor een losstaande film, maar deze constructie is natuurlijk niet voor niets in het leven geroepen. Het was aanvankelijk de bedoeling om Mulan in de bioscopen wereldwijd in première te laten gaan. De pandemie gooide echter roet in het eten, waardoor Disney besloot de film via de streamingdienst Disney+ te lanceren.

Mulan ook ‘gratis’ te kijken op Disney+

Je kunt die 21,99 euro voor jezelf verantwoorden door te stellen dat een bioscoopbezoek met zijn tweeën ongeveer hetzelfde kost. Nu zit je ook nog eens lekker op de bank, met een koelkast vol bier bij de hand. Scheelt weer een beugelfles van 7 euro. Je kunt overigens ook wachten. Op de website van Disney+ is namelijk bekendgemaakt dat de Mulan over drie maanden ‘gewoon’ onderdeel is van de rest van de content die wordt aangeboden. Vanaf 4 december is de film toegankelijk voor alle abonnees, zonder extra kosten.

De aanbieding

Mocht je geen geduld hebben en Mulan komend weekend al aanschaffen op Disney+, dan blijft de film in jouw bezit. Je kunt hem dan zo vaak bekijken als je wilt. Zo kun je de film dus ook doorgeven aan familie en vrienden. Just saying.

Live Action remake

Mulan is veelbelovende live-action remake van de gelijknamige animatiefilm uit 1998. De eerste screening is al geweest. Waar men eerst angstvallig uitkeek naar de wijzigingen in het script, zijn de eerste reacties lovend. De draak Mushu is niet meer, net als de klassieke liedjes van de animatiefilm. Dat blijkt een goede zet te zijn geweest van Disney. Juist de nieuwe muziek wordt geroemd. Daarnaast leent dit verhaal zich natuurlijk op alle fronten voor een spectaculaire live-action remake.

Lees hier meer over de film en de eerste reacties.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Mulan vanaf 4 september op Disney+, maar even wachten loont
Sluiten