Alrik de Jong
Alrik de Jong Films & Series 12 sep 2022
Leestijd: 3 minuten

5 dingen om te weten over Mufasa, de prequel van The Lion King

Heel veel nieuwe trailers en aankondigingen tijdens D23 Expo 2022, maar de meest opvallende in onze ogen was die van Mufasa. Juist, de prequel van The Lion King. Vijf dingen om te weten.

D23 Expo 2022 is het ultieme Disney-evenement voor fans, waar jaarlijks de nieuwste films en series worden onthuld. Een soort Comic Con, maar dan van Disney, waar tegenwoordig ook Marvel en Star Wars onder vallen.

Wat je moet weten over Mufasa: The Lion King

We kennen inmiddels allemaal het lot van Mufasa, de leeuwenkoning die voor het eerst te zien was in de animatiefilm van Disney in 1994. In 2019 volgde er een live-action remake en nu komt er live-action prequel. We weten hoe het verhaal van de trotse leeuw eindigt, en hoe Simba de nieuwe koning wordt. Eind goed, al goed. Maar nu is het tijd voor het oorsprongsverhaal. Vijf interessante feiten.

1. Niet geboren als troonopvolger, zoals Simba

Mufasa: The Lion King is zoals gezegd het oorsprongsverhaal van de omgekomen leeuwenkoning (dit tellen we niet meer mee als spoiler). Maar de leeuw is niet geboren als royalty, zoals zijn zoon Simba. Hij was namelijk een weesjong, dat zich omhoog werkte in de voedselketen om de machtige leider te worden die hij was.

2. Barry Jenkins is de regisseur

In het verhaal van een weesjong dat zichzelf opwerkt, zag Barry Jenkins iets van zichzelf. Hij is de regisseur van de naderende live-action prequel van The Lion King. Je kent hem vooral van Moonlight, de film waarmee hij meerdere Oscars binnensleepte. Toen hij de Oscar voor Beste Film won, voelde Jenkins zichzelf naar eigen zeggen een soort Mufasa, tussen alle bonzen en getalenteerde filmmakers.

3. Eén film, twee tijdsperiodes

Mufasa: The Lion King speelt zich af tijdens twee verschillende tijdsperiodes. Uiteraard blikt de prequel terug op het jongere leven van de weeswelp, die uitgroeit tot leeuwenkoning. Maar er is ook een heden, waarin Rafiki, Timon en Pumbaa het verhaal van de leeuw vertellen. En dat betekent dus dat we Seth Rogen en Billy Eichner, ook te horen in de remake van Jon Favreau, terug gaan horen. Dat Donald Glover de stem inspreekt van de volwassen Mufasa en Beyoncé van Nala is aannemelijk. Maar hierover is nog niks gezegd.

4. Er is nog geen trailer, wel een teaser

Tijdens D23 Expo 2022 showde Barry Jenkins een eerste korte trailer, die nog niet voor het grote publiek is te zien. Een omschrijving volgens aanwezigen: ‘Bewegend beeld over Pride Rock, naar de andere kant van de woestijn, en omhoog naar een kleinere rots waar een jonge welp staat. De welp kijkt op voelt een regendruppel op zijn gezicht vallen. Maar de regen blijft komen en een overstroming begint. Mufasa wordt meegesleurd in de vloed, maar wordt ontdekt door een andere mysterieuze leeuw.’

mufasa the lion king, teaser, trailer, disney, prequel, d23 expo 2022
(Afbeelding: Disney)

Klinkt veelbelovend, maar jij moet het vooralsnog doen met de bovenstaande teaser.

5. 2024

Wanner kunnen we de prequel van The Lion King verwachten? Welnu, Mufasa staat gepland in 2024. Een exacte releasedatum is nog niet bekend. Wel weten we dat Disney nogal van de symboliek is. En aangezien de iconische animatiefilm op 19 juni 1994 in première ging, kunnen we ons voorstellen dat de live-action prequel exact dertig jaar na dato uitkomt.

Check al het nieuws tijdens D23 Expo 2022.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
5 dingen om te weten over Mufasa, de prequel van The Lion King
Sluiten