MTV komt met een reboot van het ongekend brute Celebrity Deathmatch

MTV is bezig met een reboot van de eens zo populaire cartoon-comedy-serie Celebrity Deathmatch. Mocht je het niet kennen: het is een serie over beroemdheden, geboetseerd met klei, die het tegen elkaar op gaan nemen in de ring. Lachen dus. De reboot wordt geproduceerd door Ice Cube, die er ook in zal schitteren. Momenteel zijn er plannen om de show op verschillende tv-kanalen en streamingdiensten uit te zenden. MTV Studios is in ieder geval van plan om de serie op een behoorlijk aantal kanalen beschikbaar te maken.

Het idee om Celebrity Deathmatch weer van de plank te halen is een onderdeel van een aantal andere initiatieven. De grote man achter Viacom, CEO Bob Bakish, heeft het plan opgevat om geliefde en bekende MTV-merken een reboot te geven om de hoogtijdagen te laten herleven. Zo komt ook de recent vernieuwde serie The Real World terug op het scherm. De originele bedenker van de serie, Eric Fogel, keert daarmee terug als uitvoerend producent.

Celebrity DeathMatch – Britney Spears VS Christina Aguilera

MTV VH1 Celebrity DeathMatch – Britney Spears VS Christina Aguilera [Clip]

Samenwerking tussen MTV en Ice Cube

“We zijn verheugd dat we onze samenwerking met Ice Cube en Cube Vision kunnen uitbreiden om deze hitserie opnieuw vorm te geven”, aldus MTV-president Chris McCarthy. “Deathmatch was altijd al de ideale basis voor verschillende memes, het blijft een hot topic op sociale media en zal een slimme en grappige manier zijn om de overdreven retoriek van de hedendaagse popcultuur aan te pakken waar het thuishoort, in de worstelring.”

Het is overigens niet de eerste keer dat Celebrity Deathmatch wordt vernieuwd. Eerder kwam er al een aankondiging, destijds in 2015, om de serie opnieuw uit te brengen. Destijds kreeg het geen tv-premiere.

Hypebeast

Reageer op artikel:
MTV komt met een reboot van het ongekend brute Celebrity Deathmatch
Sluiten