Noah Korevaar
Noah Korevaar Films & Series 1 okt 2020
Leestijd: 2 minuten

Ms. Marvel: islamtische superheld gecast als toekomst van Marvel

Marvel heeft eindelijk bekendgemaakt wie Ms. Marvel gaat spelen, een jonge islamitische superheld die een grote rol gaat spelen in het Marvel Cinematic Universe. Maak kennis met de Kamala Khan, waarvoor actrice Iman Vellani gecast is.

Langzaam wordt de eerste generatie van superhelden uit het Marvel Cinematic Universe (MCU) uitgefaseerd. Tony Stark offerde zichzelf op in Avengers: Endgame, Captain America is met pensioen en vooralsnog lijkt Black Widow ook verdwenen.

De toekomst van Marvel

Tijd voor een nieuwe generatie superhelden dus. Onlangs legden we je al uit hoe Marvel Studios op slimme wijze Disney+ gebruikt om middels nieuwe series subtiel de toekomst van het MCU vorm te geven.

De strategie van MCU-architect Kevin Feige is duidelijk: de series op Disney+ zijn net zo belangrijk als de films, en andersom. De impact van de verhalen die men gaat vertellen op de streamingdienst, is dus groot. Dat geldt ook voor de nieuwe gezichten die eerst op Disney+ geïntroduceerd worden, om vervolgens op te groeien tot ze de grote gezichten van de bioscoopfilms zijn. Zie het als de nieuwe Avengers.

Iman Vellani als islamitische superheldin Ms. Marvel

Een van hen is Ms. Marvel, een gloednieuwe superheldin die eindelijk de overstap van de comics naar het Marvel Cinematic Universe gaat maken. Ze krijgt haar eigen show op Disney’s streamingdienst. Na een lang casting-proces is er een actrice gevonden om de rol te vertolken. Iman Vellani gaat Kamala Khan spelen, wiens alter ego Ms. Marvel een grote rol gaat spelen in het Marvel Cinematic Universe. Het wordt de eerste grote rol in een serie of film voor de jonge actrice.

Een bijzonder moment, want Ms. Marvel is in vele opzichten uniek. Ze was het eerste moslim-personage in de geschiedenis van Marvel Comics die haar eigen comic kreeg, en de eerste islamitische superheld die een rol gaat spelen in een Marvel-film of serie.

Iman Vellani, islamitische superheldin, ms marvel
(Afbeelding: Instagram/Marvel) (Afbeelding: Marvel)

Ms. Marvel maakte in 2013 haar debuut in de comics. Ze heeft superkrachten, waardoor ze haar lichaam op kan rekken en vervormen, te danken aan de Inhumans.

Debuut op Disney+

Die mag je snel weer vergeten, want wat Kamala Khan vooral zo tof maakt is dat ze ook gewoon een schoolmeisje is dat in Jersey City woont en worstelt met haar identiteit. Op school is ze vooral bezig met de moderne Amerikaanse cultuur, terwijl ze thuis wordt omringd door de islamitische cultuur.

Ms. Marvel: Disney+ heeft de toekomst van Marvel Cinematic Universe gecast
Ms. Marvel (Bron: Marvel Comics)

Ze was onderdeel van een nieuwe golf aan diverse personages in de comics, naast bijvoorbeeld Carol Danvers als Captain Marvel, Miles Morales als Spider-Man en Jane Foster als Thor. Die laatste gaan we overigens ook te zien krijgen in de films. Daar lees je hier alles over.

Al met al groot nieuws dus. Het is echter helaas nog niet bekend wanneer Ms. Marvel haar debuut gaat maken op Disney+. Voorlopig zullen fans het moeten doen met de nieuwe Avengers-game, waarin je alvast een voorproefje krijgt op haar belangrijke rol in de toekomst van het MCU.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Ms. Marvel: islamtische superheld gecast als toekomst van Marvel
Sluiten