Move over: wij willen de nieuwe Range Rover

Redactie 12 okt 2017 Cars

Hier op de redactie zijn wij fan van de Range Rover. Onlangs reden wij met de Velar (verslag volgt snel) en toen dachten wij: nou, die good old Range kan wel een beetje styling gebruiken van zijn hippe broertje. Onze gebeden zijn verhoord: de nieuwe Range Rover heeft het interieur van de Velar.

Interieur van de Velar

Ooit was er simpelweg de Range Rover. Dat is echter een lange tijd geleden. Nadien volgden ook de Sport, Evoque en sinds enige tijd dus ook de waanzinnig mooie Velar. De Sport is een iets compactere Range, de Evoque het kleinere model in een lager en goedkoper segment en de Evoque de chique lifestyle-variant. Maarja, er blijft er maar eentje echt de koning en dat is de echte Range Rover. Qua styling, vooral in het interieur, is hij door zijn leeftijd inmiddels ingehaald door de Velar. De nieuwe Range Rover trekt dit recht.

In één klap is dit weer een uitermate begerenswaardige SUV. Hij heeft het interieur van de Velar gekregen en Land Rover had geen betere keus kunnen maken, want dat interieur is niet alleen prachtig, maar ook zeer ergonomisch en funcioneel, zo weten wij inmiddels uit eigen ervaring.

True to itself

Van buiten is de nieuwe Range Rover gelukkig true to itself gebleven. Zijn karakteristieke daklijn, motorkap, grille, carrosserievorm en achterlichten zijn gebleven. Eerlijk is eerlijk: van buiten had deze high end SUV ook geen upgrade nodig; het is vooral de binnenkant die is aangepakt.

Ook de uitrusting is weer helemaal up to date, met geventileerde massagestoelen, WiFi-hotspots en connectiviteit voor externe (video)bronnen. Qua motoren is er een 400 pk sterke plug-in hybride (op basis van een 2.0 liter viercilinder en een elektromotor), de bekende V6 en V8 diesels én natuurlijk de beestachtige V8 met supercharger en 565 pk. Yum.

Reageer op artikel:
Move over: wij willen de nieuwe Range Rover
Sluiten