Redactie
Redactie Bikes 1 feb 2017

Motortje hoor: ‘Panther’ Triumph Thruxton

Een heerlijke burger of een awesome custom bike; van allebei loopt het water in de mond. In deze rubriek delen we de lekkerste tweewieler die we deze week zijn tegengekomen op het web.

Klassiekers zijn in de regel duurder dan moderne varianten van hetzelfde merk. Toch hoeft dit geen drempel te zijn om de basis voor een coole custom te scoren. Zo kochten de mannen van het Spaanse Macco Motors een betaalbare, moderne Triumph Thruxton uit 2008, waar ze hun creativiteit de vrije loop op lieten gaan.

Jose: ‘We hebben al tientallen Triumph Bonneville’s omgebouwd, de klassieker onder de customs. Sommige staan niet eens op onze website, omdat ze exact hetzelfde zijn nagebouwd als de customs die we eerder hebben gedaan. Een Thruxton stond hoog op ons lijstje, dus we waren zeer enthousiast toen een klant met deze wens kwam binnenwandelen.’

Dat de klant in Noorwegen woont, was alleen maar een grotere uitdaging voor Jose en zijn team. De motor moest immers sneeuw en gladheid-proof werden gemaakt. Winterbanden, kortere veren en een aangepast chassis moeten hier zorg voor dragen. Verder is de Panther grondig onder handen genomen, elk onderdeel heeft een stoere upgrade gekregen waardoor ‘ie met recht deze naam mag dragen.

Reageer op artikel:
Motortje hoor: ‘Panther’ Triumph Thruxton
Sluiten