Motor Occasions: 3 klassieke, tweedehands Yamaha-motoren

Dat de tweedehandsmarkt een snoepwinkel is voor autoliefhebbers, mag geen verrassing meer zijn. Het aanbod is enorm en dat geldt niet alleen voor vierwielers. Ook op twee wielen valt er veel moois te vinden. Daarom doken we ook in de wereld van tweedehands motoren. 

In deze rubriek selecteren we elke week een drie prachtige motoren. Er gaat niets boven het gevoel van vrijheid als je cruiset op een heerlijk scheurijzer. In de vorige editie hebben we aandacht besteed aan naked bikes. Ditmaal kijken we slechts naar één merk: Yamaha.

Yamaha XV 250 Virago, € 1.675

Niet lang geleden behandelden we nog de gaafste choppers die je absoluut moet rijden. Het mag duidelijk zijn dat deze advertentie nog niet was geplaatst, want kijk nou. De XV 250 Virago is een van de meest iconische choppers ooit gemaakt. De motor komt uit 1988. Het is al een oud beestje, maar je kunt zien dat Leerkes MotoFun uit Twello deze tweewieler goed heeft onderhouden. Er staat  35.000 kilometer op de teller, maar gezien zijn bouwjaar valt dat nog alles mee. Of je er nu mee over de weg gaat scheuren of hem permanent op de oprijlaan wil zetten, deze tweedehands Yamaha moet je even bekijken.

Specificaties:

Transmissie: handgeschakeld
Versnellingen: 6
Cilinderinhoud: 248 cm³
Cilinders: 2
Leeggewicht: 142 kg
Brandstof: benzine

Yamaha VMAX 145PK, € 3.500

Een VMax valt onder het carrosserie-type chopper, maar wel met een zeer herkenbaar design. De motoren hebben geen hoog en gebogen stuur, zijn enorm krachtig en zien er doorgaans sportiever uit. Dit is waarom de VMAX-motoren ook zo ongekend populair zijn. Het combineert de strakke vormgeving met de explosieve kracht van een chopper. Dit model heeft een motorinhoud van 1.200 cc. Hij gaat hard, maar toch is het een echte tourmotor. Op Marktplaats vonden wij deze pracht-occasion.

Specificaties:

Bouwjaar : 1989
Kilometerstand : 39.230 km
Cilinderinhoud : 1.200 cc

Yamaha XS 650, € 6.950,-

Dit is een speciaal model. Van een Yamaha XS 650 heeft deze garage een haast onherkenbare café racer gemaakt. Het carrosserie-type is daarom wat afwijkend. Dit is geen dikke sportmotor waar je op snelle kilometers mee moet maken. Neem met dit prachtige tweedehands model de tijd om gezien te worden. Je rijdt immers op een prachtige met de hand vervaardigde Flattracker. Daar staat tegenover dat hij wellicht ietsjes duurder is dan je van ons gewend bent, maar zelfs voor deze prijs kan de liefhebber hem niet lang in de garage laten staan. Jager Motoren maakt deze speciale customs.

Specificaties:

Bouwjaar: 1980
Kilometerstand: 350 km
Cilinderinhoud 650 cc

 

 

Reageer op artikel:
Motor Occasions: 3 klassieke, tweedehands Yamaha-motoren
Sluiten