Motor Occasions: sportieve, tweedehands BMW tourmotoren

Dat de tweedehandsmarkt een snoepwinkel is voor autoliefhebbers, mag geen verrassing meer zijn. Het aanbod is enorm en dat geldt niet alleen voor vierwielers. Ook op twee wielen valt er veel moois te vinden. Daarom doken we ook in de wereld van tweedehands motoren.

In deze rubriek selecteren we elke week een drie prachtige motoren. Er gaat niets boven het gevoel van vrijheid als je cruiset op een heerlijk scheurijzer. In de vorige editie besteedden we aandacht aan Japanse oldtimers. Ditmaal verhuizen we naar Duitsland en focussen we ons op  tweedehands BMW tourmotoren.

BMW R 1200 S, € 5.290,-

Dan tot slot deze krachtige R 1200 S. Dit model is slechts tien jaar oud en heeft nog net geen honderdduizend kilometer op de teller staan. Deze BMW ziet er wat sportiever uit dan de andere motoren, maar ook dit is een tourmodel die geschikt is voor lange afstanden. Ook deze BMW R 1200 S vind je op Autoscout. De verkoper heeft  geen specificaties bekend gemaakt, maar algemene specs over deze motor vind je hier.

Bmw R 1100 RS, € 1.150,00

De R 1100 RS staat bekend als prima motor voor langere afstanden. Het zadel heeft een licht scheurtje, maar verder is hij prima onderhouden, je vindt hem op Marktplaats. Een paint job zou overigens niet verkeerd zijn, om het uiterlijk van deze motor een beetje te pimpen.

Specificaties:

Type motor: Toermotor
Motorvermogen (kW): 11
Bouwjaar: 1993
Kilometerstand: 168.000 km
Aantal Cilinders: 2

BMW R 1100 S, € 2.990,-

Als je van sportieve tourmotoren houdt is deze BMW R 1100 S het model voor jou. Deze motor komt uit 2000 en is sindsdien goed onderhouden. Hij heeft een krappe vijftigduizend kilometer op de teller, wat zeer laag is voor een tourmodel. Daarnaast is hij uitgerust van een elektrische starter, windscherm en topkoffer. Hij staat al enige tijd te koop op Autoscout.

Specificaties

Carrosserietype: Tourer
Transmissie: Handgeschakeld
Versnellingen: 6
Cilinderinhoud: 1.099 cm³
Cilinders: 2
Brandstof: Benzine
Brandstofverbruik: 5 l/100 km (gem.)

Reageer op artikel:
Motor Occasions: sportieve, tweedehands BMW tourmotoren
Sluiten