Motor Occasions: tweedehands, betaalbare CBR-motoren van Honda

Dat de tweedehandsmarkt een snoepwinkel is voor autoliefhebbers, mag geen verrassing meer zijn. Het aanbod is enorm en dat geldt niet alleen voor vierwielers. Ook op twee wielen valt er veel moois te vinden. Daarom doken we ook in de wereld van tweedehands motoren en deze keer zijn de tweewielers van Honda aan de beurt.

In deze rubriek selecteren we elke week een drie prachtige motoren. Er gaat niets boven het gevoel van vrijheid als je cruiset op een heerlijk scheurijzer. In de vorige editie hebben we aandacht besteed aan Duitse BMW motoren. Ditmaal verhuizen we naar het verre-Oosten en focussen we ons op  tweedehands sportmodellen van Honda.

Honda CBR 250 R, € 2.195,-

Sportieve tourmodellen als deze vind je zelden. Honda is toch wel één van Japans bekendste motormerken en dat merk je vooral aan de kwaliteit. Zelfs met een flinke stand op de teller rijdt deze motor nog als een zonnetje. Dit wendbare sportmodel is zorgvuldig onderhouden door de Honda-dealer en heeft recent nog een nieuwe achterband gekregen. Hier te koop!

Specificaties:

Type motor: Sport
Motorvermogen (kW): 35
Bouwjaar: 2012
Kilometerstand: 24.281 km
Aantal Cilinders: 1
Motorinhoud: 250 cc

Honda CBR 500 R ABS, € 5.495,-

Deze dealer is gespecialiseerd in Honda-motoren. Een van de meest gezochte modellen is en blijft de CBR 500, met goede reden. Dit stoere sportmodel is betrouwbaar en heeft slechts een krappe tweeduizend kilometer op de teller. De nieuwprijs van een CBR 500 R ABS bedraagt tussen de 7.000 en 8.000 euro, daar doet deze dealer niet aan mee. Voor een zeer schappelijke prijs vind je hem hier.

Specificaties:

Type motor : Super Sport
Bouwjaar : 2013
Kilometerstand : 1.926 km
Aantal Cilinders : 4
Garantie : Ja

Honda CBR 650 F ABS, € 9.990,-

Dit blijven prijzige modellen, maar voor kwaliteit moet je nu eenmaal betalen. Toch, je krijgt een hoop terug voor deze stuntprijs. De Honda CBR 650 F ABS is een supersport-model. Op deze motor moet je durven rijden, in dit scheurijzer zit flinke kracht verscholen. Normaliter betaal je tussen de tien- en elf duizend euro voor een CBR 650, deze dealer verkoopt hem rijklaar voor 9.900 euro. Dat is zeker geen verkeerde deal.

Specificaties:

Max. vermogen: 64kW @ 11,000opm (95/1/EC)
Max. koppel: 63Nm @ 8,000opm (95/1/EC)
Aantal versnellingen zesversnellingsbak
Cilinderinhoud (cm3): 649 kubike cm
Motortype: 4-Cilinder, vloeistofgekoeld, viertakt DOHC, 4 kleppen

Reageer op artikel:
Motor Occasions: tweedehands, betaalbare CBR-motoren van Honda
Sluiten