Motor Occasions: 3 gruwelijke, tweedehands Ducati Monster-bikes

Dat de tweedehandsmarkt een snoepwinkel is voor autoliefhebbers, mag geen verrassing meer zijn. Het aanbod is enorm en dat geldt niet alleen voor vierwielers. Ook op twee wielen valt er veel moois te vinden. Daarom doken we ook in de wereld van tweedehands motoren. 

In deze rubriek selecteren we elke week drie prachtige motoren. Er gaat niets boven het gevoel van vrijheid als je cruiset op een heerlijk scheurijzer. In de vorige editie hebben we aandacht besteed aan het mooiste wat Triumph in aanbod heeft. Ditmaal kijken we naar een gruwelijk naked bike-variant: Ducati Monster.

Ducati Monster 600, € 2.100,- 

De eerste Monster komt uit 1993 en is van Italiaanse komaf. Het is altijd een gewilde tweewieler geweest. De Il Mostro, zoals ‘ie in het Italiaans heette, wordt gezien als de blauwdruk van de naked bike. Zoals de filosofie achter het model ook luidt: een Ducati Monster heeft alles wat een naked bike nodig heeft, verwerkt in een zadel, tank en motor.

De Monster 600, of M600, is de opvolger van de originele Ducati uit 1993. Deze mooie tweedehands tweewieler komt uit 1996 en je kan zien dat hij met liefde is behandeld. De eigenaar heeft er wel enkele kilometers mee gemaakt, maar het is niets schrikbarend. De eerdere modellen hadden een cilinderinhoud van 400cc, al staat het bij dit model niet beschreven. Wil jij gezien worden op deze prachtige occasion? Koop ‘m dan hier!

Specificaties:

Kilometerstand: 31.000 km
Bouwjaar: 1996
Motor: 40 kW 54 PK
Brandstof: benzine

Ducati Monster 1000, € 4.590,-

De M 1000 uit 2002 was wordt gezien als een van de beste uitvoeringen van de Monsters. De mooie vormgeving die de voorgangers zo intens populair maakte is behouden, maar onder de kap schuilt veel meer kracht dan de modellen uit 1993.

Een naked bike was van oudsher een mooie toermotor die fijn kon uithalen, maar er in eerste instantie niet voor was bedoeld. De motor van de Ducati Monster 1000 is een stuk krachtiger dan de voorgangers, met een cilinderinhoud van 992 cc en 84 pk (uiteraard in de niet-gemodificeerde modellen). De vormgeving wijkt een beetje af van het standaard design, daarom oogt ‘ie wat sportiever. Wil je dat deze van jou wordt? Koop ‘m dan hier.

 

Ducati Monster 796, € 7.400,-

We gaan door met een Ducati Monster uit een moderner tijdperk. Dit puntgave model komt uit 2012 en dat merk je aan de kleine, doch zeer handige, verbeteringen. Zo heeft deze tweedehands M 796 een Anti Blokkeer Systeem (ABS), wat toch heel handig is bij Hollandse weersomstandigheden.

Onder de kap van deze occasion schuilt ook een hoop kracht. Met een vermogen van 87 pk en een cilinderinhoud van 803cc. De Monster-serie is aan design over de jaren heen weinig veranderd. Ben jij fan? Koop ‘m dan hier.

Specificatie:

Bouwjaar: 2012
Kilometerstand: 12.793 km
Aantal Cilinders: 2
Motorinhoud: 803 cc
Garantie: ja

Reageer op artikel:
Motor Occasions: 3 gruwelijke, tweedehands Ducati Monster-bikes
Sluiten