MotoGP 17 laat je in de voetsporen treden van Valentino Rossi (+winactie)

Volg je de game-industrie niet meer op de voet. Geen nood: daarom is er Gaming Manners. In deze rubriek houden Manners en game-expert Jelle van Es van Pixelcake.nl je op de hoogte van zaken die je moet weten. Vandaag: MotoGP 17

Onlangs stond het scheuren op de motor in Nederland nog even centraal met het jaarlijkse feest dat de TT van Assen heet. De elite van de motorracewereld reisde af naar één van de mooiste motorcircuits ter wereld om een waar schouwspel neer te zetten.

Hoewel autosport geweldig is, is het vaak lang niet zo spannend als de MotoGP zoals we dat in Assen zagen. De leidende positie ging steeds over op andere rijders en tot aan het einde was het maar de vraag wie er won. Dat publiekslieveling Rossi ook nog eens won, maakte het plaatje compleet. En nu kun je dat zelf beleven in MotoGP 17.

MotoGP 17

Beschikbaar op PlayStation 4, Xbox One en pc
Onder andere hier te scoren

De game maakt gebruik van de officiële licenties van het huidige seizoen. Dat betekent dat alle bekende rijders met hun desbetreffende motors in de game zijn te vinden. Net als alle circuits, waaronder Assen, maar ook circuits als Jerez en Mugello. Naast de MotoGP kun je ook racen in de Moto2 en Moto3 klassen, en dus vind je ook onze Nederlandse Bo Bendsneyder in de game. Naast de klassen is er zelfs de Red Bull Rookie Challenge te vinden. Dit is waar je in de carrière-modus mee begint.

Dat is ook de modus waar de meeste tijd in gaat zitten. Met je zelfgemaakte rijder is het aan jou om je carrière op te bouwen, waarin jij jezelf constant moet bewijzen. In elke wedstrijd die je rijdt, heb je een bepaald doel.

Lukt het je om dit doel te halen, dan verdien je extra reputatiepunten die je weer helpen in het wekken van interesse bij andere teams. Aan het einde van het seizoen bepaalt dat een beetje welke kant je opgaat. Het uiteindelijke doel is natuurlijk om wereldkampioen te worden in de MotoGP-klasse. Dan ben je echter wel een flink aantal seizoenen verder.

Teambaas

Naast deze modus kun je ook aan de slag met een soort teambaas-modus. Daarin rijd je nog steeds met je eigen gemaakte coureur, maar je wisselt niet langer van team omdat je tevens de teambaas bent. Goede prestaties op de baan in combinatie met sterke sponsordeals leveren geld op, waarmee je je huidige motor kunt verbeteren of vervangen met een betere.

Beide modi komen neer op het rijden van diverse races, zo goed mogelijk presteren en progressie boeken, maar er zijn dus wel kleine verschillen. Hiernaast kun je nog online races rijden en losse races proberen, waarmee MotoGP 17 een mooi totaalpakket is.

Racegevoel

Qua racegevoel is de game uitstekend. Er is een goed gevoel voor snelheid en je hebt in de bochten je motor onder controle. Racen met motoren is uiteraard anders dan met wagens en je moet zodoende meer rekening houden met hoe je bochten aanvalt en wanneer je weer gas kunt geven.

De strijd van het behouden van de ideale lijn, hoeveel je afremt, en de risico’s die je neemt bij het inhalen, bieden een toffe race-ervaring. Het zorgt er voor dat de spanning en uitdaging in races telkens aanwezig is en elke race is op die manier weer een klein feestje.

Toch is de game verre van perfect. Op het visuele gebied oogt de game wat verouderd. Zeker omgevingen zien er gewoon matig uit. Daarnaast is de aankleding van de game mager, waardoor het een titel is die voornamelijk geschikt is voor de echte raceliefhebber die vooral het racegevoel kan waarderen.

WIN MotoGP 17

Lijkt de game je iets? Dan hebben we goed nieuws. Althans, als je een Xbox One hebt. We hebben namelijk twee Xbox One-exemplaren om weg te geven. Het enige wat jij daarvoor moet doen is een mail sturen naar [email protected] met daarin je adresgegevens. Vervolgens kiezen wij twee winnaars waar we de game naar toe sturen.

Reageer op artikel:
MotoGP 17 laat je in de voetsporen treden van Valentino Rossi (+winactie)
Sluiten